изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:09 EEST
ОРГАНИЗИРАТ ДНИ НА ПРИРОДАТА    
Екология"Белият бряг" - Балчик, и клуб "Екоравновесие" - Добрич, организират Дни на природата от 20 до 25 април, посветени на Световния ден на планетата Земя. Това са първите съвместни изяви на двете неправителствени организации, като се надяваме да поставят началото на изграждане на ЕКО мрежа Добруджа, заявяват от добричкия екоклуб.

Предвидени са редица мероприятия, сред които среща с областния управител във връзка с екологичните проблеми в Добричка област, която ще се проведе на 20 април с представители на сдружението от Балчик. Същият ден членове на "Екоравновесие" пък ще вземат участие в редовното заседание на общинската комисия по околна среда. 22 април -  В Деня на Земята са организирани различни мероприятия в училищата в двата града. В Добрич ще бъдат отчетени резултатите от ІІ издание на Националния литературен екоконкурс за деца до 18 години на тема "Водата", организиран от клуб "Екоравновесие" и клуб за екология, самопознание и фантастика "Вода" - Добрич. Членове на клуб "Вода" ще организират за втора година забавно-образователно шоу за своите малки приятели "Хайде да поскачаме!" на тема разделно събиране на отпадъците. На 23 април е предвидена среща на членове на двете организации и граждани на Балчик с представители на общината по проблемите на опазването на околната среда и екологичната култура на населението. На следващия ден е планирано опознавателно пътуване до всички защитени местности северно от Балчик с лектор от Българското дружество за защита на птиците. На 25 април еколозите ще почистят района на Тузлата със съдействието на община Балчик. Дните на природата ще завършат с фолклорен добруджански концерт по време, на който ще бъдат представени двете организации и ролята на българските граждани и неправителствения сектор в процеса на формирането на законодателни решения от жизнено важно значение за цялото общество. Ще бъдат раздадени дипляни по темата ГМО.
 


Сходни връзки

ОРГАНИЗИРАТ ДНИ НА ПРИРОДАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди