изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:34 EEST
СТОТИЦИ СЕ НАРЕДИХА НА ОПАШКИ ЗА РАБОТА    
НовиниСтотици добричлии се стекоха вчера от сутринта към специализираната борса в сферата на туризма с надеждата, че ще успеят да си намерят работа за летните месеци.


По данни на дирекция "Бюро по труда" тя бе посетена от около 1 000 души. Хората чакаха пред Висше училище Международен колеж, където се проведе борсата, още преди тя да отвори врати. Огромното фоайе на колежа бе препълнено от мераклии да започнат работа, които се редяха на опашки пред щандовете.
Заетост в туризма предложила 18 работодатели, те обявиха 584 свободни работни места - за администратори, камериерки, сервитьори, готвачи, пиколо, аниматори, спасители, поддръжка, кухненски работници, озеленители и др. Най-много работни места предложи курортът Албена. На борсата имаше и фирми от Златни пясъци, Балчик, Кранево, Добрич, Слънчев бряг. Курортът Албена посрещаше бъдещите си работници на два щанда - за заети в ресторанти и озеленяване и в хотели. "В хотелите най-често хората питат за свободни места за готвачи, за сервитьори-пиколи в ресторантите - каза за НДТ Димитър Тачев - мениджър "Човешки ресурси" в комплекса. - Към местата за озеленители също има интерес". Тачев обясни, че сред приемането на автобиографиите на кандидатите за работа, до края на месеца ще бъде направен подбор. Първите ще започнат работа в началото на май, тъй като тогава отварят врати първите обекти. Назначаването на следващите работници ще става на няколко вълни.
Единствен шанс да започне работа видя в трудовата борса в сферата на туризма Цанка Стоянова от Добрич. Жената е на 52 години и сподели, че не може да си намери работа, в Бюрото по труда е положила шест подписа. Цанка разказа, че миналото лято е работила в пералнята в Албена, няма предпочитания на каква работа ще бъде наета тази година - може и чистачка. Към Златни пясъци пък се бяха ориентирали две млади жени - 26-годишната Венцислава и Миглена - на 27 години. Те разказаха, че и преди са работили в курорта, тази година кандидатстват за работа като сервитьорки, продавачки или в кухня. Младите жени споделиха, че знаят по два чужди езика и се надяваха това да бъде предимство пред останалите кандидати за дадена позиция.
Трудовата борса в сферата на туризма в Добрич се проведе за четвърти път. Тя бе организирана от Агенцията по заетостта, дирекция “Регионална служба по заетостта”–Варна, и дирекция “Бюро по труда”-Добрич. През 2010 година АЗ ще организира 108 трудови борси, ДБТ в Добрич бе домакин на 32-та поред. Събитието е ефективна антикризисна мярка в условията на стагнация на икономиката и трудовия пазар. Специалисти от ДБТ в Добрич оказаха методическа помощ и пряко съдействие на търсещите работа лица при изготвяне на автобиографии и молби. Около 500 посетители се възползваха от предоставената възможност. Проведеното анкетно проучване показа висока степен на удовлетвореност на работодателите от специализираната трудова борса. НДТ
 


Сходни връзки

СТОТИЦИ СЕ НАРЕДИХА НА ОПАШКИ ЗА РАБОТА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СТОТИЦИ СЕ НАРЕДИХА НА ОПАШКИ ЗА РАБОТА
Автор: Anonymous да 2010-04-15 @ 18:44 EEST
 Шансът за работа е минимален, защо от бюрото по труда само си измиват ръцете ?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди