изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 18:20 EEST
ЗА СЕДМИЦИ НАП РАЗКРИ ДАЛАВЕРИ ЗА ЕДНА ТРЕТА ОТ МАГИСТРАЛА "ТРАКИЯ"    
НовиниТова съобщава на официалния си сайт приходната агенция, като според директора й Красимир Стефанов, не е изключено служители от НАП да са съучастници на "Недосегаемите"


На официалния си сайт Националната агенция по приходите публикува изявление на директора й Красимир Стефанов, който заявява, че укритите данъци на собственици на бентли, яхти, 4 футболни клубове и две предотвратени ДДС измами от данъчните служители в последните седмици са достатъчни да се построи една трета от недовършената магистрала "Тракия". Притежателите на луксозни возила, яхти и футболните клубове са укрили 26 млн. лв. данъци. Заедно с двете спрени източвания на ДДС от хазната за последните седмици на стойност 16 млн. лв. сумата става над 42 млн. лв., достатъчни за построяването на една трета от недовършения участък на аутобана, пояснява Стефанов. Популярните лица от фолка и естрадата живеят назаем. Аналогично е положението и при футболистите, допълва още Стефанов.
Той не изключва възможността служители на НАП да са били съучастници на престъпната група "Недосегаемите", които са извършвали данъчни злоупотреби в особено големи размери. "Борбата с измамите и данъчните престъпления е може би най-добрата антикризисна мярка", каза данъчният началник. Съвместната акция на МВР, ДАНС, Прокуратурата и НАП протече вчера, като вечерта трябваше да бъде изнесена по-подборна информация по операцията.
Стефанов обяви още, че през миналата седмица приходната агенция е предотвратила  опит за източване на 10 млн. лв. ДДС от бюджета чрез множество сделки с фиктивна реклама.
 


Сходни връзки

ЗА СЕДМИЦИ НАП РАЗКРИ ДАЛАВЕРИ ЗА ЕДНА ТРЕТА ОТ МАГИСТРАЛА "ТРАКИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди