изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:31 EET
Обвиниха Йордан Лечков за кметски злоупотреби    
Ред и сигурност
Сливенският кмет Йордан Лечков бе привлечен като обвиняем за злоупотреба със служебно положение. Това съобщи изпълняващият длъжността шеф на окръжната прокуратура в Сливен Пламен Стефанов, цитиран от в."Труд" и Стандарт нюз. Бившият национал и кмет на Сливен влезе вчера уверено в следствието, убеден, че ще го разпитват като свидетел. След час обаче излезе като клиент на Темида.


Срещу Лечков са повдигнати три обвинения. Първото е по чл. 282 от НК за престъпление по служба. Като кмет не е спазил решение на общинския съвет за продажбата на битака в града и щетите само по неустойките са близо 1 млн. лв.

Второто обвинение е по чл. 311 за съставяне на документ с невярно съдържание. Лечков е подал в кадастралната служба заявление с неверни обстоятелства. Поискал е да бъде издадена скица на 30-ина декара земя, като посочил, че е общинска, а в терена бил включен дори парцел на Горското.   Става дума за  земя край с. Бяла в Балканаа. Направил го е в полза на бизнесмени, твърдят разследващи.

Лечков е обвинен и по чл. 283 за търговия с влияние. Той се опитал да въздейства върху бившия шеф на данъчното Петко Дюлгеров, за да прикрие резултати от данъчни ревизии на определени фирми.

"В момента се запознавам с материалите. Очаквам скоро да ме обвинят и за падащите звезди", заяви пред "Стандарт" Лечков.

Прокурор Стефанов обясни, че няма да се иска отстраняването на Лечков от длъжност. Целта е да бъда отстранен от поста, коментира бившата футболна звезда и кмет на Сливен пред "Труд".

"Кутията на Пандора, която отворих миналата година, още работи. Припомнете си как извадих наяве приятелския кръг на всички власти. Сега те са дали показания срещу мен", заяви Лечков пред "Стандарт". Той съобщи, че свидетели срещу него са общинските съветници Иван Андреев, Радостин Русев и Галин Кънчев, както и бившият шеф на данъчното в Сливен Петко Дюлгеров. Това са хората, които преди година Лечков посочи за покровители на фирми, участници в рекет над бизнесмени и създаване на държава в държавата.
Кметът отвръща на удара в понеделник. Той се закани тогава да отвори нова Кутия на Пандора - с информация за съдии и прокурори. Дир.бг

 


Сходни връзки

Обвиниха Йордан Лечков за кметски злоупотреби | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Обвиниха Йордан Лечков за кметски злоупотреби
Автор: Anonymous да 2010-04-16 @ 14:14 EEST
Ами нямам думи! Този така наречен"кмет" може ли да бъде тоооооооооооолкова алчен? То не че другите не са но тоз поне го знаем от 94 год ПАРИ,СЛАВА и т.н. и т.н.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди