изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:34 EEST
Борба: Станка Златева стана европейска шампионка за пети път    
Спорт Баку. Българката Станка Златева вече е петкратна европейска шампионка по борба. Днес възпитаничката на Симеон Щерев победи рускинята Екатерина Букина с 2:0 части (3:0, 3:0) във финала на Европейското първенство, което се провежда в Баку, Азербайджан, предаде сайтът на надпреварата. Златева се наложи над рускинята в категория до 72 килограма, с което взе реванш за загубата си на турнира "Иван Яригин" в Красноярск през януари.

Така най-титулуваната българска състезателка по борба за пети път спечели златото от първенство на Стария континент и донесе първа титла на страната ни от първенството в Баку.
В първата си среща за деня, по-рано днес, медалистката ни от Пекин победи с 2:0 части украинката Светлана Саенко. В отделните части българката се наложи с 1:0 и 1:0 точки.
На полуфинала тя се изправи срещу Ема-Мари Веберг от Швеция, която отстрани по пътя си Василиса Маразалюк от Беларус. Станка не срещна проблеми и се наложи с 2:0 (1:0, 2:1) части, което я прати в спора за златото.  http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Борба: Станка Златева стана европейска шампионка за пети път | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди