изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 13:39 EEST
Отвориха летищата в София и Пловдив    
Новини
Летищата в София и Пловдив временно са отворени от 14.00 часа местно време. Това съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, като се позовават на изпълнителния директор на ДП "Ръководство Въздушно движение" Георги Ангелов, предаде БТА.


След прецизен анализ на ситуацията, свързана с движението на облака от вулканичен прах, е било взето решение за временно отваряне на югозападното въздушно пространство.

Министърът на транспорта Александър Цветков е разпоредил БДЖ да пусне допълнителни вагони по международните влакови линии. Създадена е организация да бъдат превозени всички пътници, на които е затруднено пътуването поради затворените летища в Европа.
 
Ще бъдат използвани всички налични спални вагони, а при изчерпване, ще бъдат прикачвани пътнически. "Автомобилна администрация" трябва да облекчи режима за пускане на допълнителни автобуси по международните линии.

Поради силно затруднената въздушно-транспортна обстановка МВнР поиска съдействие от Хърватия и Сърбия за преминаването през територията им на извънредни автобуси за български граждани. Това съобщиха от министерството. Започва издаването на извънредни транзитни визи за турски граждани на границата, за да се облекчи транспортната ситуация.
По последна информация поради неосъществени полети през територията на България преминават няколко чуждестранни делегации - естонска делегация, водена от президента на Естония, хърватска делегация, водена от председателя на парламента на Хърватия, както и министърът на отбраната на Германия. Очаква се по-късно да премине и молдовска правителствена делегация. Трима български министри са изпитали затруднения с предвижването си, сред които и транспортният министър Александър Цветков, който е все още в Испания.

На път за България се намират финансовият министър Симеон Дянков и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, които поради затвореното българско въздушно пространство се очаква да кацнат в Атина или Истанбул.

Въздушното движение остава ограничено в голяма част от европейското въздушно пространство и обхваща общо 24 страни. Самолети продължават да излитат в Южна Европа, включително части от Испания, Португалия, Балканите, Италия, България, Гърция и Турция. dir.bg

 


Сходни връзки

Отвориха летищата в София и Пловдив | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди