изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:37 EEST
Здравен хороскоп за 19-25 април 2010    
Хороскоп Седмицата започва с растяща Луна на 19 април в знака Близнаци. В допълнение и Меркурий в знака Телец е ретрограден, затова ако не се налага спешна оперативна намеса, по-добре я отложете. При растяща Луна са възможни възпалителни следоперативни процеси, кръвоизливи, по-трудно зарастване на раните. А ретроградието на Меркурий създава предпоставки за грешки и объркване, които да доведат до евентуална повторна ревизия.

Ако операцията не може да се отложи, то хирурзите трябва да бъдат внимателни по време на операциите. Желателно е да бъдат извършени допълнителни следоперативни действия за предпазване от усложнения в ден, подходящ за целта според знака на Луната. 

 На 19 април не се препоръчват операции на белите дробове, бронхите, трахеята, шийните прешлени, раменните кости и ключиците, костите на китките на ръцете. Дните са подходящи за лечение и профилактика, свързани с изброените органи и за стабилизиращи масажи. В часовете между 13,21 и 14,39 часа Луната е „без курс”, т.е. до напускането на знака тя не прави мажорни аспекти с останалите планети. Липсата на аспекти създава предпоставки за объркване и проблеми.През тези часове е желателно да сте на сигурно място, да не се извършват интервенции и други действия, а само рутинни задачи.

 19 април е неблагоприятен ден предимно за родените през третата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Не се поддавайте на предизвикателства и си подсигурете спокойствие, защото е уязвима нервната ви система. Бъдете внимателни при шофиране, при работа с взривоопасни вещества и при употреба на газови устройства у дома. Не забравяйте запалена цигара в пепелника, за да не предизвикате пожар. Луната е във въздушния знак Близнаци и е в напрегнат аспект с Уран.

 В 14,40 часа на 19 април Луната преминава в знака Рак, където ще бъде до 18,42 часа на 21 април. След 14,40 часа на 19 април, на 20 и 21 април до 18,42 часа не се препоръчват операции на хранопровода, стомаха, задстомашната жлеза, жлъчката, черния дроб и млечните жлези, както и пилинг. Дните са благоприятни за лечение и профилактика на храносмилателната система и гърдите. В следобедните и вечерните часове може да се почувствате особено напрегнати, а при някои от представителите – болно въображение, страхове, главоболие, мнителност. Най-уязвими са родените през първата декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог. Избягвайте конфронтация и се пазете от травми. Луната в Рак прави хората по-чувствителни и обидчиви. В здравословно отношение са възможни стомашни и жлъчни колики, костно-ставни болки, главоболие, нарушен сън, проблеми с пикочополовата система при възрастните и болни хора.

 От 20 април до 20 май включително Слънцето е в знака Телец и е желателно в този интервал да не се извършват операции на гласните връзки, сливиците, щитовидната жлеза, средното ухо, долната челюст, ретината и зрителният нерв на очите, освен ако не са животоспасяващи.

На 21 април, в часовете между 17,07 и 18,42, Луната е „без курс”, а в 21,19 часа преминава във фаза Първа четвърт. При смяната на Лунната фаза се изменя динамиката на водната обмяна в организма. Напрегнатите аспекти между светилата влияят върху разпределянето на жизнената енергия.

 В 18,42 часа на 21 април Луната преминава в знака Лъв, където ще бъде до 21,24 часа на 23 април. На 22 и 23 април не се препоръчват операции на сърцето, диафрагмата, вените и артериите. Дните са благоприятни за лечение и профилактика на сърдечносъдовите заболявания и кръвообращението.

 През нощта на 21 април и на 22 април до обяд аспектите са неблагоприятни предимно за родените през първата декада на Знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Възможни са хипертонични кризи, главоболия, сърдечни аритмии, кръвотечения и мозъчни нарушения при възрастни и болни хора. Освен това бъдете внимателни при работа с огнестрелно и хладно оръжие, с режещи инструменти и горещи течности. Възможни са наранявания и изгаряния.

 22 април е неблагоприятен ден и за родените през втората декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Подсилете имунната система и си подсигурете спокойствие. Възможни са наранявания, нарушена двигателна активност при възрастните хора, вирусни инфекции и температурни състояния, затруднения с дишането. Предпазвайте се от ухапване на животни. Шофьорите да не предприемат рисковани изпреварвания и маневри.

 23 април е неблагоприятен ден най-вече за родените през третата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Емоционалността се засилва и психиката става уязвима. Възможни са алергични прояви, инфекции, ендокринни и психични неразположения. Избягвайте приема на силни лекарствени средства, алкохол и опиати. Възможни са отравяния и в най-тежките ситуации – коматозни състояния при предозиране на наркотици и лекарства (опити за самоубийства). Разбира се, нищо от това няма да се случи, ако не е дадено като предразположение в личния хороскоп на всеки човек. Нужно е просто да спазвате съветите, за да се предпазвате. В мунданен аспект на 22 и 23 април са възможни прояви на агресия, размирици и атентати в горещите точки по света, финансови загуби.

 На 23 април, в часовете между 18,35 и 21,24, Луната е „без курс”. В 21,24 часа Луната преминава в знака Дева, където ще бъде до 23,16 часа на 25 април.  

 24 и 25 април са почивни дни и не са оперативни, но ако се наложи спешна оперативна интервенция на червата, апендикса, панкреаса, дванадесетопръстника, далака или жлъчните пътища, трябва да се извършат допълнителни процедури за предпазване от инфекции и усложнения в следващ ден, подходящ според знака на Луната.

 От двата почивни дни 25 април е по-неблагоприятен и с по-напрегнати планетарни аспекти. На този ден много от вас ще пътуват до близки и далечни краища на страната. Бъдете внимателни на път и не рискувайте. От всички зодиакални знаци най-уязвими са родените през третата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Ако сте сред природата и в планината не ходете сами и не се отделяйте от групата. Възможни са инциденти в планината, както и други, поради надценяване на възможностите и неправилна преценка. В здравословен аспект някои от вас са предразположени към раздразнителност, а други – към апатичност и депресивно състояние, храносмилателно неразположение или жлъчни колики. Желателно е да не претоварвате стомаха с големи количества и трудно смилаема храна, да ограничите мазнините. Активно спортуващите да предпазват краката си от травми в областта на пищяла и разтягане на сухожилия. Ако ви предстои пътуване до дома, пътувайте по-добре в събота или рано сутринта в неделя. Бъдете здрави!

 Автор: Маргарита Паскалева – Скарлет

http://skarleta.wordpress.com

 


Сходни връзки

Здравен хороскоп за 19-25 април 2010 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди