изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 05:02 EEST
Безплатно обезпаразитяват домашните животни в Пловдив    
ЕкологияБългария се нарежда на едно от първите места в Европа по заболели и оперирани от кучешка тения деца. Обикновените мерки, които предприемат  общинските власти е пръскане с препарати на градините и паркове, за да не бъдат предадени вътрешните паразити от животните на хората. От пловдивската ветеринарна клиника „Провет” предлагат различно решение: безплатно дават хапчета за вътрешно обезпаразитяване на домашните любимци. Това е начинът да санираме околната среда, смята д-р Янко Тодоров, ветеринарен лекар от „Провет”. Хората трябва да знаят, че домашния любимец не е само за радост, а към него има и задължения.

Едно от тях е ежемесечното му обезпаразитяване. Това става лесно с даване на хапче. В зависимост от марката то струва от 0.50 лв. до 4.20 лв. за кучета и от 0.50 лв. до 5.70 лв. за котки. Ако отидете с домашния си любимец до края на април в клиника „Провет” в квартал „Тракия” получавате безплатно от най-скъпия препарат „Drontal” на фирма Bayer. Акцията се провежда за първи път и е със съдействието на община „Пловдив”. Обезпаразитяването на котките може да стане и със специални капки на вратлето. Тяхното действие продължава цял месец, обяснява д-р Тодоров. Това означава, че убиват не само съществуващите в момента в организма глисти и тении, а и тези, които ще попаднат през следващите 30 дни. Цената на дозата е от 13.80 до 19.80 лв. в зависимост от теглото на мяукащото животинче. Капките срещу вътрешни паразити на котки не са включени в настоящата акция.

Катя Стайкова

 


Сходни връзки

Безплатно обезпаразитяват домашните животни в Пловдив | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди