изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:06 EEST
Жокей ще търпи пробация, заради кражба на конски амуниции    
Ред и сигурностНаказание „пробация” за срок от 6 месеца с двете задължителни пробационни мерки получи да изтърпи 49-годишния Гошо Цв. Д. от с. Победа, община Долна Митрополия, постанови Районен съд - Добрич. Той бе признат за виновен, че в началото на месец август 1998 г. в с. Земенци, община Крушари е отнел 2 броя спортни седла,          1 брой юздечка, 1 брой мущук и 1 брой шлейк, всичко на обща стойност 553 000 неденоминирани лева от владението на добричлия с намерение противозаконно да ги присвои.

По делото е установено, че Гошо Д. е работил през първата половина на 1998 г. Гошо Д. като жокей в конната база в с. Земенци, община Крушари. Той напуснал същата година, докато треньор и отговорник на обекта бил пострадалият.  Подсъдимият знаел къде се съхранява оборудването. Една августовска вечер той отишъл пеш до конната база и проникнал през прозорец без стъкло в помещението, където стояли седлата на конете и амунициите за тях. Оттам взел откраднатите вещи и ги продал на две лица. Обвинителният акт срещу него е внесен в Районен съд – Добрич, на 23.12.2009 г.

Гошо Д. не се яви на първото заседание по делото на 24.02.2010 г. и по разпореждане на съда бе доведен принудително от Съдебната охрана.

Предвид големия период от време, изминал от деянието, и многобройните смекчаващи обстоятелства, съдът го осъди на 6 месеца „задължителна регистрация по настоящ адрес” и задължителни срещи с „пробационен служител”.

Той има основно образование, не е женен, неосъждан е.

 

19.04.2010 г.                                   Пресслужба Добрички районен съд   

 


Сходни връзки

Жокей ще търпи пробация, заради кражба на конски амуниции | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди