изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:30 EET
ХВАНАХА ЛЕЛКИ ОПИТАЛИ ИЗМАМА С АКЦИИ НА АЛБЕНА ЗА ПОЛОВИН МИЛИОН    
НовиниЗаловиха две възрастни измамнички, които се опитаха да продадат акции на туристическо дружество "Албена" на стойност около половин милион лева, стана ясно в петък.

53-годишната Димитринка Граматикова и пенсионерката Недялка Златанова са задържани в офиса на инвестиционен посредник, докато изповядвали сделката.
Според разследващите схемата била измислена от Граматикова, която е бивш брокер. Недялка пък била използвана за бушон при измамата.  Проверка на НДТ установи, че името Димитринка Граматикова фигурира в списъци като инвестиционен агент на Ти Би Ай Асет Мениджмънт ЕАД в София.
По информация на централни медии, мошеничките разбрали, че две възрастни сестри реститутки имали поименни акции на туристическото дружество "Албена", и се опитали да ги продадат на борсата под носа им. За целта Граматикова и Златанова си направили фалшиви лични карти на името на истинските собственички. По този начин през март те успели да изтъргуват 6585 поименни акции за 260 000 лв. При сделката тогава Златанова носела перука и очила и се представила за собственик на акциите. Само преди два дни пенсионерката опитала отново да разиграе същата схема. Тя се свързала със същия инвестиционен посредник, на когото продала предишните акции, и му обяснила, че има нови 6000. Този път обаче се представила с друга самоличност. Мъжът бързо познал гласа от телефона и се обадил на полицията. Ченгетата пуснали мобилните телефони на двете жени на подслушване. Посредникът започнал да играе театър пред измамничките, че наистина ще купи акциите. Щом попълнили всички необходими документи, полицаите нахлули и сложили белезници на Златинова и Граматикова.
53-годишната Граматикова освен действащ брокер е била и застрахователен агент към голямо дружество. Срещу нея се води друго разследване за подобно престъпление. Двете жени са задържани за 24 часа.
 


Сходни връзки

ХВАНАХА ЛЕЛКИ ОПИТАЛИ ИЗМАМА С АКЦИИ НА АЛБЕНА ЗА ПОЛОВИН МИЛИОН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди