изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:59 EET
Някои летища в Европа отново затварят пистите си    
По света  Министрите на транспорта на страните от Европейския съюз се договориха вчера да облекчат от вторник ограниченията за полетите, наложени заради облака вулканична пепел, настанил се над Европа след вулканично изригване в Исландия. В документа, който министрите приеха, се казва още, че възобновяване нормалния трафик не се очаква в близките три-четири дни.


Дейността на исландския вулкан Ейяфялайокул в понеделник се е засилила, вследствие на което към Великобритания се разстила нов облак от вулканична пепел – това са последните данни, които разпространиха вчера информационните агенции. Това означава, че подобрилите се в понеделник условия за въздушния транспорт на Острова през нощта отново ще бъдат усложнени.
Швейцария ще отвори въздушното си пространство днес в 9.00 часа българско време. От авиационната служба в страната заявиха, че въпреки наличието на облак полетите ще бъдат подновени, тъй като плътността му намалява. Подновяването на полетите ще се извърши постепенно с начален час 9.00 часа българско време.
Всички летища във Финландия са отново затворени до 18.00 часа българско време във вторник. Аерогарите в страната бяха затворени, след като в понеделник в продължение на няколко часа работата им беше подновена.
Френската авиокомпания „Ер Франс” обяви, че във вторник ще поднови голяма част от дългите си полети с начална точка парижките летища „Роаси” и „Орли”. Тръгващите от „Роаси” полети за останалата част на страната ще бъдат извършвани нормално. В същото време полетите от същото летище до други европейски страни ще започнат едва след 13.00 часа българско време.
Датските летища ще останат затворени поне до 15.00 часа българско време във вторник, след като полетите в страната бяха възпрепятствани от облака вулканична пепел от Исландия.
Румъния е възобновила напълно въздушния си транспорт в 21.00 часа българско време вчера.
В момента цялото въздушно пространство на Румъния е отворено и всички летища работят. От румънското министерство на транспорта са заявили, че не се очаква облакът вулканична пепел отново да възпрепятства въздушния трафик в страната. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Някои летища в Европа отново затварят пистите си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди