изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:34 EEST
Убиецът на Ина я заровил жива    
Ред и сигурност

“Не можем да се съвземем след убийството на Ина. Потресени сме. Не искаме да повярваме, че добро и свястно момиче като нея си отиде без време. Тя беше лъчезарна, обичаше приятелите си, правеше планове за бъдещето си, работеше и помагаше на майка си. Но съдбата й бе друга.” Така говорят приятели на 20-годишната Ина Кичукова от Стамболийски, която бе открита мъртва край брега на Марица, близо до сметището в Цалапица.



Жива под камъните

Тялото на момичето бе открито затрупано с камъни в изкопан половинметров гроб. Роднини, близки и приятели се събраха преди дни на погребението на младата жена, което закъсня заради сложните експертизи, които трябваше да установят причините за смъртта. Заподозрян за убийството е 25-годишният Георги Русев от Харманли, с когото тя се е видяла за последно на 7 октомври м.г. Двамата отишли край брега на Марица, в посока към сметището, но станал скандал. Мъжът изкарал нож и намушкал Ина два пъти в корема. За да прикрие следите, изкопал гроб, положил момичето и го затрупал с камъни. Според разследващите причина за смъртта на Ина не са прободните рани, а задушаване.

Най-добрата приятелка на Ина - Симона, ги запознала с Георги. Двете момичета работели като келнерки, имали общи интереси. Георги пък разказвал, че работи в автосервиз, но често вземал пари от Симона. Тя обаче не подозирала що за човек е Русев. Младият мъж бил рецидивист, с две присъди за грабеж и обсебване през 2006 г. и 2008 г.

Ина изчезнала на 7 октомври м.г. Малко по-рано се върнала от работа и се приготвила за дискотека. Предварително се били разбрали с Георги и Симона, че ще ходят да се забавляват в Пловдив. Носела стотина лева, част от заплатата, получена същия ден. Ина тръгнала към Пловдив и до гарата в Стамболийски срещнала Русев. Междувременно пък Симона им се обадила и ги помолила да я изчакат да свърши смяната й. Така Георги и Ина отишли да се поразходят с “Пежо”-то край Марица. Стигнали до затънтено място, на 5 км от Стамболийски. Отбили се от шосето и спрели на черен път до реката. “Какво са си казали само те си знаят, но вероятно е станало спречкване”, гадаят близките й.

Както си стоял на предната седалка, Георги извадил нож и намушкал два пъти младата жена в корема. Ина се превила. А Георги извадил тялото от автомобила, изровил огромна дупка и го положил вътре. После го затрупал с камъни и си тръгнал. Прибрал от чантата двата мобилни телефона на момичето и златно синджирче. Като се прибрал в града, измил пежото и го оставил край жп гарата. Няколко часа по-късно съобщил на майката на Ина - Анжела, че е видял пежото до релсите, но от момичето нямало и следа.

“Колата ми се стори подозрително чиста, когато я отворих. Беше излъскана старателно”, разказала пред полицаите Анжела, която държи малък хранителен магазин в Стамболийски. Четири месеца майката напразно очаквала дъщеря си да се прибере вкъщи.

“Тя беше стриктна, обаждаше се винаги, когато излиза, не закъсняваше. Търсех Симона, питах я къде е Ина, но тя нищо не знаеше”, казва Анжела. Жената овдовяла като млада. В грижите за Ина й помагал приятелят й, с когото скоро се разделили. През последните месеци пък Ина живеела със Симона на квартира в Пловдив.

Убиецът хванат след грабеж

Докато майката денонощно търсела дъщеря си, Георги попаднал в ареста. На 19 октомври м.г. полицаите в Стамболийски разкрили грабеж, извършен 15 дни по-рано в града. Нишката започнала да се разплита, когато на ул. “Раковски” била нападната млада жена. “Отивах към къщата на приятеля ми, когато чух стъпки зад гърба си. Обърнах се и видях човек с чорап на главата. Уплаших се и забързах крачка, но той ме настигна, издърпа дамската ми чанта, скъса и дръжката и избяга в тъмна уличка”, разказала в полицията пострадалата Петя.

Жената носела в чантата си три мобилни телефона, банкова карта и портмоне с 4 лв. Като я взел, Георги се скрил в изоставено мазе на жилищен блок на ул. “Макгахан”, за да провери с какви вещи се е сдобил. На бележка в портфейла намерил ПИН-кода за картата и изтеглил 20 лв. от банкомат. Продал двата мобилни телефона, третия скрил в елтабло. Няколко дни по-късно той е арестуван и откаран в районното в Стамболийски. Там, докато чакал за разпит, избягал през входа с белезниците. Дежурните полицаи хукнали до го гонят по жп релсите. Случайни минувачи от другата страна на гарата го видели, пресрещнали го и предали на ченгетата. Георги бил отведен в затвора. През това време полицаите продължавали да издирват Ина, кръгът се стеснявал.

По разпечатки от телефонните разговори стигнали до последните часове с Георги. В затвора Русев отричал да е посегнал на момичето, но пред психолози от МВР признал за убийството.

На 19 февруари Георги е изведен със засилена охрана от затвора и сам завел разследващите до гроба на Ина. “Не се разкая за минута, не чувстваше и капка съжаление”, казва зам. окръжният прокурор на Пловдив Марин Пелтеков. Първоначалната версия бе, че Русев е убил младата жена, защото поддържал тайна любовна връзка с нея, а в същото време официалната му приятелка била Симона. Ина искала да афишират отношенията си, да излизат заедно, което ядосало Георги и той я пробол с ножа. “Не вярвам, че е любовно отмъщение или триъгълник. Посегнал е на дъщеря ми заради пари. Ина никога не е харесвала Георги, дори се чудела защо Симона го е довела в града”, казва Анжела.

Другата версия, която се проверява от разследващите, е за убийство заради грабеж.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Убиецът на Ина я заровил жива | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди