изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:33 EEST
"АЛЕКСИЯ" СЕ ВЪРНА С МНОГО НАГРАДИ ОТ РУСЕ    
Новини
80 деца ще участват в края на следващата седмица в Национален шампионат в Пловдив

Талантите от зоналната танцова организация "Алексия" се върнаха с много отличия от провелия се в Русе фестивал по шоу-денс "Танцуваща река". На сцената на форума се представили общо 503 танцьори, 170 от които - от съседна Румъния. Фестивалът се организира от община Русе по повод празника на града и Деня на Обединена Европа.
В категорията до 10 години децата на "Алексия" представили два танца - "Паяци" и "Трилър". На втория цялата зала станала на крака и бурно аплодирала изпълнителите, разказа Севдалина Мавродиева-Нейкова, която е главен художествен ръководител и хореограф на ЗТО "Алексия". Децата имат първа награда за "Трилър". В категорията "над 16 години" Павлета Живкова е на първо място, а Камелия Трифонова - на трето. При малките групи до 7 души "Алексия" има първа награда с танца "Бягство от затвора". При формациите също са на първо място - с танците "Еволюция" и "Баровки". Зоналната танцова организация е удостоена също с награда за цялостно представяне. 7-годишният Симеон Атанасов има индивидуално отличие за соловото си изпълнение в танца "Трилър". Севдалина Мавродиева-Нейкова пък е удостоена с награда за най-добър хореограф.
В края на следващата седмица 80 деца от ЗТО "Алексия" ще вземат участие в Националния шампионат по шоу-денс, класически и характерни танци, хип-хоп и брейк, който ще се проведе в Пловдив. Те ще представят десет танца.
 


Сходни връзки

"АЛЕКСИЯ" СЕ ВЪРНА С МНОГО НАГРАДИ ОТ РУСЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди