изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:20 EEST
ГЕРБ с абсолютно мнозинство, ако вотът е днес    
Политика ГЕРБ ще могат да съставят самостоятелно правителство, ако изборите за нов парламент са днес, сочат резултатите на "Афис". Втора сила остава БСП. ДПС, сините и "Атака" също влизат в НС.

ГЕРБ ще има абсолютно мнозинство и ще може да сформира самостоятелно правителство, ако изборите са днес. Това обяви шефът на социологическата агенция "Афис" Юрий Асланов пред бТВ. Резултатите от проучванията му показват, че днес ГЕРБ ще получи 36% от гласовете на вота. БСП ще запази позицията си на втора политическа сила с 16 на сто от гласовете. Ако изборите са днес "Синята коалиция" ще получи 7 на сто от гласовете, а ДПС - 6%.

 В парламента ще влезе и "Атака", за която проучванията дават 3 на сто от гласуващите да пуснат бюлетините си. Проучването е на база 100 % избирателна активност. Ако вотът е сега обаче 26 на сто от избирателите няма да отидат да гласуват, показват данните на "Афис". Партията на негласуващите се очертава като втора по големина, анализира Асланов.

Социолозите са отчели срив в доверието на всички институции и партии. Единствено премиерът Бойко Борисов продължава да трупа рейтниг и одобрението в него да се повишава, показват проучванията.

В същото време партньорите от "Синята коалиция" продължиха да критикуват управлението на Борисов за липсата на решителни антикризисни мерки. Пред "Нова телевизия" лидерът на СДС Мартин Димитров отрече атаката към ГЕРБ да са свързани с искането на постове, каквито обвинения хвърли вчера лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Синият шеф обаче призна, че преди формирането на правителството са били водени такива разговори, на след като ГЕРБ са решили да управляват самостоятелно с безусловната подкрепа на "Атака", разговорите са приключили.  http://www.bnews.bg

 


Сходни връзки

ГЕРБ с абсолютно мнозинство, ако вотът е днес | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди