изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:41 EEST
БАРОЗУ ПОКАНИ КМЕТА НА ДОБРИЧ ЗА ЛЕКТОР НА ЕВРОПЕЙСКИ ФОРУМ    
НовиниПокана от президента на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу е получил кметът на Добрич Детелина Николова за участие като основен лектор на Церемонията на Конвента на кметовете.   


Тя ще се състои на 4 май в Европейския парламент. Поканата е аргументирана от ангажираността, която Добрич показва в борбата с климатичните промени, пише в писмото на Барозу. Общината участва и в Конвента на кметовете, който има ангажимент за намаляване на въглеродните емисии с 20 процента до 2020 г.
Сред лекторите на церемонията ще бъдат още президентът на европейския парламент Йежи Бузек, премиерът на Испания Хосе Луис Родригес Сапатеро, Жозе Мануел Барозу, председателят на Комитета на регионите Мерседес Бресо. Сред кметовете, които ще имат изказвания, са още градоначалниците на Лисабон, Дъблин, Рим, Ереван, Монтрьо. Добрич ще представи опита си в енергийната ефективност. Неотдавна общината получи награда на европейската мрежа за енергийна ефективност Енержи Сите за най-добри постижения в резултат на проекта "Управление на енергията в общините - МОДЕЛ".  Общината е подменила над 6000 осветителни тела по уличното осветление и с това наполовина е намалила разходите за осветление на града. Тя е една от първите, която ще сключи договор с гарантиран резултат. 
 


Сходни връзки

БАРОЗУ ПОКАНИ КМЕТА НА ДОБРИЧ ЗА ЛЕКТОР НА ЕВРОПЕЙСКИ ФОРУМ | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БАРОЗУ ПОКАНИ КМЕТА НА ДОБРИЧ ЗА ЛЕКТОР НА ЕВРОПЕЙСКИ ФОРУМ
Автор: Anonymous да 2010-04-21 @ 12:47 EEST
 Най-после европейско участие за Детелина Николова, дано като лектор в Брюксел се прочуе и нашия Добрич и дойде нещо добро и за нашия безработен добруджански хал!
БАРОЗУ ПОКАНИ КМЕТА НА ДОБРИЧ ЗА ЛЕКТОР НА ЕВРОПЕЙСКИ ФОРУМ
Автор: Anonymous да 2010-04-21 @ 13:13 EEST
Am i ako ya vzemat v Bruksel?
БАРОЗУ ПОКАНИ КМЕТА НА ДОБРИЧ ЗА ЛЕКТОР НА ЕВРОПЕЙСКИ ФОРУМ
Автор: Anonymous да 2010-04-21 @ 14:31 EEST
Знаете ли, че и други български кметове посещават Брюксел, но не се хвалят непрекъснато по медиите, ако друг беше кмета пак щеше да е поканен-  така че малко по- скромно, ние гражданите не сме чак толкова зелени,  бедния живот в Добрич добре ни приземява

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди