изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:26 EEST
70 НА СТО ОТ ПРОБЛЕМНИТЕ ДЕЦА СЕ ОТГЛЕЖДАТ ОТ ЕДИН РОДИТЕЛ    
Общество"Училище за родители" се проведе в събота, съобщиха от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/.


Нейни организатори бяха комисията и Информационно-консултативният кабинет. Акцентът бе поставен върху темата „Изкуството да си самотен родител”. Тя се налага поради факта, че в последните години се увеличава броят на децата, отглеждани и възпитавани от един родител. Много често подрастващите живеят в непълни семейства – разделени родители, самотни родители, прехвърлени родителски задължения към други лица, изоставени деца и такива, които са настанени в социални институции. От началото на 2010 г. МКБППМН по време на възпитателни дела и при определяне на обществен надзор е установила, че над 65-70 проценти от децата се отглеждат от един родител. За това усилията и грижите на комисията и нейните помощни органи са насочени към тези деца и техните родители. Оказва се психологическа, корекцинно-възпитателна и социална помощ на нуждаещите се.
По време на съботното училище родителите споделиха трудностите, които срещат при възпитанието на децата, поради липсата или отсъствието на другия родител. Не само физическото отсъствие, но и финансовите и социални проблеми се отразяват върху поведението на децата и отношението им към околните. Невъзможността да се справят с подрастващите често пъти довежда родителите до безпомощност и депресия. По собствено желание четири майки, участвали в „Училището за родители” изразиха желание да се включат в консултативни програми, предложени от психолозите.
Участниците в срещата подкрепиха идеята на МКБППМН заедно с децата си да се включват в нейните дейности и мероприятия. До края на месец април ще бъде организирана залесителна акция с участието на деца и родители. НДТ




 


Сходни връзки

70 НА СТО ОТ ПРОБЛЕМНИТЕ ДЕЦА СЕ ОТГЛЕЖДАТ ОТ ЕДИН РОДИТЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди