изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 18:07 EEST
ОБЩИНСКА БАНКА АД ОТПУСНА 10 МИЛИОНА ЛЕВА ЗАЕМ НА ДОБРИЧ    
НовиниДоговор за заем в размер на десет милиона лева подписаха днес кметът на Добрич Детелина Николова и изпълнителните директори на Общинска банка АД Георги Беловски и Александър Личев. Стойността на заема е равностойността в евро на десет милиона лева.

Общинска банка АД бе избрана след проведен конкурс, на който тя предложи най-нисък процент за редовния дълг в размер на 5,780%. Дългът е със срок на погасяване от 10 години, считано от днес. Гратисният период за главницата е 18 месеца. Срокът за усвояване на заема е 30 месеца.
Средствата ще се използват за реализиране на мащабен инфраструктурен проект. Сред дейностите са изграждане на пешеходни връзки и подходи с паркоместа, монтиране на паркова мебел в кварталите, преасфалтиране на основни улици, изграждане на спортни обекти, включително и спортно игрище с изкуствена настилка.
Парите ще останат в банката до извършването на ремонтите, след което ще бъдат разплатени изпълнителите.
Банката ще е гарантиращ и контролиращ орган при изпълнението на договора, стана ясно по време на церемонията по подписването.
Г. Беловски посочи, че Общинска банка АД е участвала в този конкурс и честно, на конкурентни начала, го е спечелила. "Надяваме се, е проектите, заложени в инвестиционната програма ще могат да бъдат изпълнени в срок", каза той. И пожела успех на тази тежка инвестиционна програма на община Добрич.
Това е вторият исторически момент във финансовата история на Община град Добрич след облигационния заем. И той осигурява ресурс на общината в условията на световна икономическа криза, посочи зам.-кметът по финансовите въпроси на общината Иван Колев.
 


Сходни връзки

ОБЩИНСКА БАНКА АД ОТПУСНА 10 МИЛИОНА ЛЕВА ЗАЕМ НА ДОБРИЧ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ОБЩИНСКА БАНКА АД ОТПУСНА 10 МИЛИОНА ЛЕВА ЗАЕМ НА ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-04-22 @ 15:35 EEST
УРААА!!!! Най-после ще построят блок "Добрич" и внуците на починалите собственици на отчуждени имоти от преди 30 години вече ще имат жилища!!! Хайде г-жо Николова, напред!!!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди