изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:37 EET
ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА ОТБЕЛЯЗВАТ В ЦДГ „СЛЪНЧИЦЕ”    
ОбществоАлеи с билки засадиха възпитаниците на ЦДГ №10 „Слънчице”. Децата и техните преподаватели от две години се грижат за билки в двора на детската градина. Сега полезните растения в двора на забавачницата се обогатяват и всяка група ще отговаря за отделна алея.


Малчуганите засадиха мащерка, жълт кантарион, мента, маточина, салвия, лавандула. Част от разсада те сами подготвиха. Със създаването на билковите алеи, за което децата имаха подкрепата на своите учителки и родители, започнаха проявите, посветени на Деня на Земята в детската градина. Те ще продължат на 22 април, когато по традиция възпитаниците на ЦДГ №10 „Слънчице” ще посетят Центъра за защита на природата и животните. Там те ще се забавляват и спортуват, но и ще засадят още две дръвчета към плодната алея на детската градина. Началото й бе поставено преди две години и ежегодно забавачницата я увеличава с поне едно плодно дръвче, за да се осигури в бъдеще храна на животните от зоопарка. И пак по традиция, децата ще дарят на ръководството на центъра годишната издръжка на двете мини зайчета Слънчице и Звездичка, на които те са осиновители вече трета година. 
ЦДГ №10 „Слънчице” се присъедини към световната мрежа за Деня на Земята.
 


Сходни връзки

ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА ОТБЕЛЯЗВАТ В ЦДГ „СЛЪНЧИЦЕ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди