изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:45 EEST
Българин загина в самолетна катастрофа до Манила    
По света
Транспортен самолет Ан-12 се е разбил при принудително кацане на 20 километра южно от международното летище "Кларк" на Филипините.


Трима членове на екипажа, сред които и български гражданин, са в неизвестност, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. При кацането в оризище северно от столицата Манила самолетът се възпламенил. Трима души са намерени живи и спасени от местни жители.

Според представител на летищните власти спасените са двама руснаци и узбекистанец. Двама от тримата изчезнали също са руски граждани. Асошиейтед прес първоначално съобщи за трима членове на екипажа в неизвестност, а малко по-късно, позовавайки се на генералния директор на филипинското Управление на гражданската авиация Алфонсо Куси, уточни, че става дума за трима загинали, чиято самоличност се изяснява, тъй като труповете им били силно обгорени.
 
Самолетът изпълнявал полет от Мактан (в централната част на Филипините) преди да кацне аварийно южно от бившата американска военновъздушна база "Кларк", посочи Куси. Пристигналите на мястото пожарникари започнали да гасят пламъците, обхванали самолета след експлозията при кацането му, посочи представител на полицията.

Самолетът бил нает от базирана в Манила авиокомпания за изпълнение на вътрешни полети, допълни Куси. Диспечерите от кулата на летище "Кларк" изгубили връзка със самолета около 20.50 часа местно време.

МВнР не може да потвърди, че е имало български гражданин на разбилия се самолет във Филипините. Това каза говорителят на външното министерство Весела Чернева. Тъй като няма българско посолство във Филипините, информация се очаква най-рано утре по обяд.  http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Българин загина в самолетна катастрофа до Манила | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди