изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:30 EEST
ДЕСЕТ ФЕРМЕРИ ОТ ДОБРИЧКО ИНВЕСТИРАХА НАД 2 МИЛИОНА ЛЕВА ПО ПРСР    
НовиниОт началото на Програмата за развитие на селските райони, която бе отворена на 17 април 2008 г., до края на първото тримесечие на 2010 г. ЕЛАНА Инвестмънт има завършени успешно 62 проекта, разработени за земеделски производители, които вече са с изплатени субсидии по мярка 121 „Модернизиране на земеделски стопанства” от ДФ Земеделие.

Направените инвестиции в модерна земеделска техника са на стойност над 30 млн лв., като размерът на безвъзмездната помощ, получена от земеделците по мярка 121 представлява 50% от инвестицията и възлиза на 15 млн лв. Очаква се до 12-24 месеца модернизираните стопанства да отчетат понижение на разходите и на загубите от разпиляна земеделска продукция, както и повишаване на производителността и приходите между 10% и 50%.
Земеделските производители, които са обновили своите стопанства са от общините Бургас, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Стара Загора, Хасково, Шумен, Ямбол. Девет от тях отчитат вече втори успешен проект с ЕЛАНА Инвестмънт по ПРСР, като някои са партньори с консултантската компания с проекти още по програма САПАРД. Добричка област се нарежда на трето място в класацията с 10 изпълнени проекта със субсидии от 2 млн лв.
Общо 107 одобрени проекта на клиенти по мярка 121 на ПРСР има ЕЛАНА Инвестмънт на този етап, като очаква скоро още 45 земеделски производители да получат субсидията си след успешно изпълнената инвестиция със свои средства или кредити.
 


Сходни връзки

ДЕСЕТ ФЕРМЕРИ ОТ ДОБРИЧКО ИНВЕСТИРАХА НАД 2 МИЛИОНА ЛЕВА ПО ПРСР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди