изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 10:20 EEST
ИМА БУМ НА ТЪРСЕНЕТО НА КРЕДИТИ ОТ ОБЩИНИТЕ    
НовиниС наближаването на изборите се очаква да се увеличат общините, които търсят банкови заеми

Има бум на търсене на кредити от общините. Това каза в Добрич изпълнителният директор на Общинска банка АД Георги Беловски. И добави, че няма лоши кредити на общини. Дори да изпитват затруднения, те не изпадат в неплатежоспособност.
Забелязват се две основни тенденции, каза Беловски. Едната е бавното усвояване на европейските фондове, на които много общини възлагаха надежди допреди година-две. Тогава те игнорираха кредитния пазар. Действителността се оказа по-различна. Сега се забелязва изключително голям бум на търсене на кредити от общините. Докато преди големите общини се обръщаха към кредитния пазар, сега и общини от среден калибър обявяват процедури за избор на финансираща институция за реализиране на дейности за обновяване на инфраструктурата, посочи директорът на Общинска банка АД. Той коментира, че общинският интерес към банкови заеми се засилва и поради факта, че догодина ще има избори. Всяка администрация е заинтересована да осигури кредитен ресурс, за да удовлетвори пропуснати потребности на гражданите, каза той. И добави, че очаква занапред банките да имат много работа с общините. Банките ще отпуснат голямо количество кредити на общините. Все още те гледат на местните власти като на най-сигурните кредитополучатели. Още повече, че 99 на сто от общините залагат приходи– общински данъци и изравнителна субсидия. Не се залага публична собственост, посочи Георги Беловски.
 


Сходни връзки

ИМА БУМ НА ТЪРСЕНЕТО НА КРЕДИТИ ОТ ОБЩИНИТЕ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ИМА БУМ НА ТЪРСЕНЕТО НА КРЕДИТИ ОТ ОБЩИНИТЕ
Автор: Anonymous да 2010-04-23 @ 12:10 EEST
то добре , ама кой ще ги връща ?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди