изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:42 EET
НОВИЯТ ГЕНЕРАЛЕН КОНСУЛ НА ТУРЦИЯ БЕ В ДОБРИЧ    
НовиниВчера на опознавателна визита в Добрич бе новият генерален консул на Турция в Бургас Сибил Еркан, която бе приета от областния управител Желязко Желязков и екипа му.

По време на срещата са дискутирани насърчаването на  културния обмен, опознаването на културно-историческото наследство, регионалното сътрудничество, туризма, както и двустранните бизнесотношения. От пресцентъра на администрацията допълват, че Ж. Желязков е запознал дипломата със социално- икономическия профил на област Добрич и приоритетите в развитието на региона, като е акцентирал върху необходимостта от активизиране на двустранното сътрудничество с оглед преодоляване на последиците от икономическата криза. Губернаторът посочи, че двете страни трябва да положат усилия за стимулиране на търговско-икономическите отношения, както и разширяване на възможностите за културен обмен, като обеща съдействие от страна на институцията при проявен инвеститорски интерес към областта.   
Като затруднение в тази насока, генералният консул посочи визовия режим и изрази надежда, че София и Анкара ще решат този въпрос, защото е в интерес на двете държави и по- нататъшното надграждане на традиционно добрите отношения между Турция и България.
 


Сходни връзки

НОВИЯТ ГЕНЕРАЛЕН КОНСУЛ НА ТУРЦИЯ БЕ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди