изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:06 EET
ДНИ НА КАРИЕРАТА В ГИМНАЗИЯТА "М. В. ЛОМОНОСОВ"    
ОбразованиеДни на кариерата са проведени в Професионалната гимназия по механотехника и електротехника "М.В.Ломоносов", информираха от училището. В тях са участвали учениците от 12 клас в специалности "Микропроцесорна техника", "Компютърна техника  и технологии" и "Газова техника".

В дните на кариерата са участвали представител на Бюрото по труда и работодатели от фирмите "Егасофт" и "Черноморска технологична компания". Пред младите хора, завършващи своето образование, са презентирани десетте златни правила за подготвяне на CV, мотивационно писмо и явяване на интервю. След това учениците представили чрез презентации своите специалности, като изтъкнали силните страни на обучението си по професионална подготовка в гимназията. От своя страна фирмите ги запознали с дейността си и възможностите за професионална реализация и кариерно развитие.
Най-голям интерес е предизвикала традиционната за дните на кариерата симулативна игра за назначаване на работа. От работодателите са обявени свободни работни места, за които се явили кандидати. По време на интервюто за работа учениците показали уменията си за изработване на необходимите документи, общуване и представяне на професионалните си компетенции. След всяко интервю работодателите, представителят на Бюрото по труда и директорът на училището инж. Славка Иванова посочвали силните и слабите страни на представянето на кандидата за работа и давали ценни напътствия.
Блестящото представяне на 12-окласниците в Дните на кариерата дава увереност на учителите от ПГ по МТЕ "М. Ломоносов", че завършващите ученици са готови за успешен старт в живота, категорични са от гимназията.
 


Сходни връзки

ДНИ НА КАРИЕРАТА В ГИМНАЗИЯТА "М. В. ЛОМОНОСОВ" | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДНИ НА КАРИЕРАТА В ГИМНАЗИЯТА "М. В. ЛОМОНОСОВ"
Автор: Anonymous да 2010-04-29 @ 14:05 EEST
Успешен старт в живота  .......Ала бала....то едно време беше....сега всичко е запазване работните места на педагозите от.....абсолютно всички у-ща,минават учениците в по-горните класове,учителите си затварят очите и пишат с лека ръка...среден 3.00 и така голямо образование...няма що...

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди