изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 11:39 EEST
ОТ МАЙ ЗАПОЧВАТ ОБРАЗОВАТЕЛНИ РЕМОНТИ В ДОБРИЧ    
НовиниТе са на обща стойност 5 милиона лева от оперативна програма „Регионално развитие”
В началото на май ще започнат ремонтите в образователната система на Добрич.

Те са по проект “Към по–качествено образование в ареал Добрич чрез обновена и модернизирана инфраструктура”, финансиран с 5 милиона лева по Оперативна програма „Регионално развитие”. По него 5 училища и 2 детски градини ще бъдат изцяло реновирани. Там се обучават 4300 деца и ученици, работят 450 преподаватели и възпитатели.
В конкурса за избор на изпълнителите бяха закупени рекордните 91 комплекта тръжни книжа от фирми от цялата страна. Участваха 60 кандидати. Фирмите, които са класирани на първо място в седемте обособени позиции са следните: Консорциум «Добруджа билдинг – Сплендид» ще ремонтира училище «Св. Климент Охридски», «Девня трейд» ООД, град Варна ще работи в СОУ «Димитър Талев», за ХГ «Св. Св. Кирил и Методий» е избрана «Весела» ООД, Варна, фирмата «Костофф» ЕООД, Добрич, е класирана на първо място за СОУ «Г. С. Раковски». Детските градини с номера 9 и 10 ще се ремонтират съответно от «Варнастройиженеринг» ООД, Варна и «Ес Ге Ха» ЕООД, Добрич. За училище «П. Р. Славейков» дейностите ще се забавят поради факта, че едната от фирмите, участвали в конкурса обжалва решението на комисията.
От общината заявяват, че ще съдействат на училищните ръководства и фирмите–изпълнители при координиране на графиците за извършване на ремонтите по време на учебния процеси. За училищата «Г. С. Раковски», Хуманитарна гимназия «Св. Св. Кирил и Методий» и двете детски градини реновирането на сградите ще започнат от 6 май и ще продължат два месеца. За СОУ «Св. Кл. Охридски» и СОУ «Димитър Талев» се очаква да стартират около 20 май и да продължат месец и половина.
Във всяко едно от учебните заведения ще бъдат подобрени енергийните характеристики на сградите чрез подмяна на дограмата, ще се реконструират електро и ВиК инсталациите, ще се ремонтират покривите, фасадите, занималните, спалните и помощните помещения, офисите и санитарните възли.
Със средствата от общинския бюджет в размер на 110 075 лева са закупени компютърни конфигурации, кухненско оборудване, музикални и спортни съоръжения, светофарни уредби и много други необходими за модернизиране на учебните процеси в тези учебни заведения. 
От община Добрич разчитат на помощ и подкрепа от страна на учители, родители и ученици при уточняване на графиците за извършване на ремонтите и последващо почистване и преминаване към нормален учебен процес. От кметството информират, че датите произтичат от законовите срокове вследствие на проведената тръжна процедура. От общината апелират към родители, ученици и учители да проявят разбиране и търпение за неудобствата.
 


Сходни връзки

ОТ МАЙ ЗАПОЧВАТ ОБРАЗОВАТЕЛНИ РЕМОНТИ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди