изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 15:07 EEST
Регистрирали 24 нови наркотици през 2009 г.    
Новини
24 нови вида наркотици са били регистрирани през 2009 г. от Европейския център за наблюдение на наркотиците и наркоманиите и Европол. Това сочи публикуван доклад на двете организации, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Това е най-големият брой наркотици, за които агенциите са получили сигнали за една година и двойно повече, отколкото са обявените през 2008 г. - 13. 


Всички нови наркотици са синтетични, а два от тях имат медицински свойства. Сред новоразработените през 2009 г. наркотици има продукти на базата на билки, които могат да се пушат, синтетичните канабиноиди и все по-популярните синтетичните катинони. Девет синтетични канабиноида, които принадлежат към четири химически групи и четири синтетични катинона, близки до амфетамините, са включени в системата за ранно предупреждение на ЕС за нови психоактивни вещества.

В края на 2009 г. увеличаващите се показатели за използването и наличието на синтетичния катинон "мефедрон", накараха Европейския център за наблюдение на наркотиците и наркоманиите и Европол да започнат официално да събират данни за  веществото.

Докладът е публикуван на сайта www.emcdda.europa.eu. Според него появата на голям брой нови нерегламентирани синтетични наркотици, които в интернет са представяни като законни стимуланти, все повече пречат на наблюдението, реакцията и контрола на консумацията на нови психоактивни вещества. dir.bg
 


Сходни връзки

Регистрирали 24 нови наркотици през 2009 г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди