изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:47 EEST
Янаки Стоилов: Има опасност БСП да загуби предстоящите местни избори    
Политика София. Има опасност БСП да загуби предстоящите местни избори. Това каза пред журналисти Янаки Стоилов, лидер на Лявото крило в БСП, предаде репортер на Агенция „Фокус”. По думите на Стоилов – изходът от тази ситуация преминава през една по ясна политика, не просто през подобряване на комуникацията в рамките на общинския съвет или в партийните структури.

Това изисква наистина лява алтернативна политика, която в историята на нашата партия е печелила много повече привърженици при много по-трудни условия. Това означава и хора, които във все по-голяма степен да получат доверие и в организацията особено сред хората с ляво мислене и битие в София, каза той.
Според него на изнесените заседания на Изпълнителното бюро на партията не достига приобщаването на повече хора от партийните организации по места и особено сред гражданството.
Лявото крило не участва в никакви прегрупирания в партийното задкулисие дори понякога и водещо до обединяване на довчерашни вътрешнопартийни опоненти.
Ние разбираме единството като поставяне на здрава лява основа на политиката с демократични средства, а не просто експлоатиране на единството от всеки един ръководител или група независимо на какво ниво те се намират, подчерта той.
Според Стоилов – ако някои схващат единството като феодализиране на партията, създаване на различни велможи в нея, които подкрепя всяко статукво, Лявото крило не може да сподели такова виждане.
По думите му – все по-актуален в БСП става въпросът за политическия морал, който означава последователност в отстояваните позиции и поемане на лична отговорност в действията, както и да не се злоупотребява със заеманото положение и да не се преследват користни цели. Ако всички представители на БСП приемат тези постулати, ще имаме много по-големи възможности да възстановим доверието, каза Стоилов.
По думите му - може да се говори за стагнация на промяната, която депресира партията. Времето намалява критично бързо, тъй като до края на годината трябва да се опитаме да преодолеем противоречието между вече започналото спадане на доверието към управляващите от ГЕРБ и липсата на осезаемо покачване на влиянието на БСП в българското общество, каза Янаки Стоилов.
От Лявото крило се обявиха за решително противодействие срещу икономическата криза, в която няма отново хората на труда да платят цената, публичен контрол върху финансовия капитал и естествените монополи, по-големи функции на местната власт, която да влияе на икономическото развитие, жилищната политика, заетостта и т.н.
Това включва и по-нататъшни промени в националното ръководство и още повече промени на областно и общинско ниво, посочи той.
Според Янаки Стоилов, най-важно е в центъра на вниманието да бъде регулирането на финансовите институции.
По думите му - сегашната политика на правителството е твърде пасивна, тя е насочена главно към ограничаване на разходите, а не към създаване на възможности за икономическо развитие.
По отношение на формацията на Татяна Дончева „Движение 21”, Стоилов заяви, че не е сигурен, че съчетаването на „толкова много неща може да заработи”.
Тоест нещо, което е и вътре в БСП и извън, нещо, което е и гражданско, и политическо, и ляво, и не съвсем. Ако става дума за перспективите – не съм сигурен, че те са значителни, за да повлияят на политическата ситуация в страната, каза Стоилов.
Той направи сравнение с позицията на Лявото крило: Ние не сме спуснали нашите граждански спасителни лодки от авариралия кораб, а се опитваме все още да запушим пробойните и да му дадем вярната посока.
По отношение на избора на новия здравен министър проф. Анна-Мария Борисова, той каза, че от БСП не са чули отговор на редица важни въпроси в пленарната дискусия и затова не са имали обоснована възможност да подкрепят този избор.
Според Стоилова – в последните си изявления Борисова дава „точни диагнози” на състоянието на здравната система. Дали ще успее да формулира цялостно виждане за здравната реформа, за подобряване на достъпа при повишаване качеството на медицинското обслужване и дали ще има капацитета да го проведе, остава да видим, каза той.
Веселина ЙОРДАНОВА
 


Сходни връзки

Янаки Стоилов: Има опасност БСП да загуби предстоящите местни избори | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Янаки Стоилов: Има опасност БСП да загуби предстоящите местни избори
Автор: Anonymous да 2010-04-25 @ 20:06 EEST
Към Янаки Стоилов не бъдете толкова черноглед, сега  при този фашистки режим червените се сплотяват още повече! Няма опасност да загубим  изборите, за местна власт по-социална партия от БСП не се е родила и няма да се роди вярвайте в победата и ще я постигнем!
Янаки Стоилов: Има опасност БСП да загуби предстоящите местни избори
Автор: Anonymous да 2010-04-26 @ 19:57 EEST
Че вие комунистите, макар и бивши не сте спрели да сте на власт в Добрич, само в началото на прехода имаше избран кмет от СДС, който се провали, а досега и Росенов и Николова по 2 мандата е управление на бивши БКП кадри
Янаки Стоилов: Има опасност БСП да загуби предстоящите местни избори
Автор: Anonymous да 2010-04-27 @ 09:09 EEST

Ами върнете си Йоско или си изберете Румен Чамурлийски за кмет

Янаки Стоилов: Има опасност БСП да загуби предстоящите местни избори
Автор: Anonymous да 2010-04-29 @ 20:22 EEST
 С Йоско и Чамурлийски от трън та на глог и то по-висок!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди