изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:57 EEST
Мая Илиева и Таки купуват НДК    
Новини Мая Илиева и Таки имат намерения да участват чрез подставени лица в наддаването за НДК. Основният собственик на сградата в момента се води Министерски съвет. Държавата обаче вече обяви намерението си да деактува сградата и да я обяви за продан. Преки интереси в купуването на НДК имат именно Мая Илиева и Христофорос Аманатидис – Таки.

В началото на март т. г. Мая Илиева се обвързва с Таки чрез продажба на акции в една от фирмите си. “Ел би джей” влива част от капиталите си в “Елит лизинг холдинг”. Официално той се води собственост на бизнесмена Димитър Цеков, но според източниците на вестника зад фирмата стои Христофорос Аманатидис – Таки”. Именно чрез този холдинг гъркът успява да наддава за собствеността на терени край НДК.
“Елит лизинг холдинг” е фирмата, която е свързана пряко и със самия Дворец на културата.

Интересна е и самата предистория. През 1999 г. подлезът на двореца, заедно с магазините и помещенията в него стават общинска собственост, която е поета от фирма "Форум". По-късно компанията е продадена на консорциум. Справка в ДАКСИ показва, че в момента собственици на "Форум" се водят "Елит лизинг холдинг" и "Форум Мусо". Първата е собственост на Димитър Цеков, а във втората той е съдружник с "ВАИ холдинг" на вече покойните Васил и Георги Илиеви, а понастоящем собственост на Мая Илиева, вдовицата на Георги Илиев.
Според източници на “ШОУ” съдружието с “Елит лизинг холдинг” е един от малкото бизнеси в родината, които вдовицата на Георги Илиев смята да запази.

Преди време бе продаден и подземният паркинг на НДК, като част от "Паркиране и гаражи". Тя пък е собственост на застреляния Георги Василев и на фирма "Абоба 2000". В нея съдружник пък е Афродита Боримирова, сестра на Таки.

Стяга куфарите за Франция

Мая Илиева се мести във Франция. Вдовицата на Георги Илиев окончателно е решила да напусне България. Тя вече е закупила луксозен имот, който се намира в Тулуза. Точно там е и представителството на българо-френската фирма, учредена на 20 май 2009 г. През последните няколко месеци Мая Илиева прекарва все по-малко време в България. Освен до Франция, където са основните й бизнес дела, вдовицата пътува и до Доминиканската република. Там е “почивната база” на фамилията Илиеви. Вилата на брега на океана е мястото, където Мая Илиева обича да отмаря през лятото.

Вдовицата на Георги Илиев вече претърпя любовно разочарование от връзката си с младия си любовник Ники Шванца. Бизнесдамата демонстрира преди време връзката си с него, но близки до тях твърдят, че отношенията й с Шванца са продължили съвсем кратко. След това двамата са се разбрали да демонстрират единствено за пред хората, че са заедно.

“Тя се дразнеше от това, че той на моменти беше изключително безотговорен. В началото се опитваше да я плени по всякакъв начин, но постепенно се успокои и не полагаше никакви усилия да я спечели. Престана да е галантен и навсякъде се хвалеше, че е с жената на покойния бос на ВИС, към когото и до днес всички имат респект”, разкриват пред “ШОУ” близки от кръга и на двамата.

Мая Илиева се стреснала за първи път, когато преди време Шванца й поискал пари с обещанието, че ще ги върне след време. След това обаче дочула от общи познати, че той се хвалел пред тях: “Въртя я на малкия си пръст и правя каквото си поискам!”, фукал се варненецът. Това преляло чашата и Мая Илиева решила да се раздели окончателно с него.

Това, което вдовицата на Георги Илиев всъщност крие, е връзката й с французина Еманюел Сантьонак, с когото има и общо бизнес начинание. Богатият ухажор е собственик на една от големите козметични компании във Франция и има там верига от козметични салони. Той притежава акциите и в известната фирма “Маню”, която е специализирана в разпространението на продукти за коса, лице и тяло.

Бизнесът

На 19 септември в България е регистрирана фирмата “ММ енд С”. В нея Мая Илиева дели собственост с Мишел Чарлз Сантьонак, чичо на богатият й ухажор. Във Франция представителството на общото дружество има офис на един от най-баровските булеварди в Тулуза – “Лакрос”, и се намира на №52.

Мая и Еманюел се запознали, докато красивата вдовица пътувала по бизнес дела във Франция. Той не знаел мрачната тайна, която тя криела. Нито пък бил наясно за произхода й. Тя му разказала само, че съпругът й починал, без да се впуска в много подробности. Няколко срещи между двамата били достатъчни и Мая Илиева успяла да омае богатия французин. Еманюел Сантьонак бил и страшно впечатлен от класата, която наследницата на ВИС демонстрирала.

Слуховете, че Мая Илиева има намерение да се мести във Франция, се появиха още миналата година. Тогава обаче не беше ясно дали тя ще запази поне част от имотите си в България. В момента вдовицата продава всичко, което се води на нейно или на името на някоя от фирмите, които тя управлява.

Какво притежава

Справка в имотния регистър показва, че Мая Илиева има няколко апетитни имота в столицата. На нейно име се води и къщата, която тя обитава заедно с децата си Кристи, Андреа и Георги в Бистрица. Освен нея, тя има и няколко апартамента, купени още докато съпругът й Георги Илиев беше жив.

Заедно с вдовицата на Фатик Адриана Тюркмен Мая Илиева си дели собствеността върху фризьорския салон, който двете разработват от няколко години. Имотът е вписан на общата им фирма “А енд М”.

На името на друга една от фирмите, които вдовицата наследи, е вписана собствеността върху три имота. Справка на “ШОУ” показва, че “Съни сенд” ЕАД притежава луксозни сгради във Варна, Несебър и в София.
Приживе Георги Илиев контролираше туристическия си бизнес именно през “Съни сенд”.
ЕТ “Георги Илиев – Мая Илиева” е собственик на складова база в Кюстендил според нотариален акт №175027918.

Приемникът на ВИС – “Ваи холдинг”, притежава имоти в Оряхово и няколко парцела в София. След смъртта на Георги Илиев всички очакваха кой ще застане начело на фирмата. Символично това щеше да означава, че щафетата е предадена и се е появил новият наследник на ВИС. Първаначално повечето от тези, които познаваха отблизо делата на групировката, сочеха Николай Цветин като новия бос. Той обаче побърза да се оттегли от ВИС и обяви, че напуска редиците на фирмата, защото не искал да има нещо общо с нея.

“Разбрахме се като приятели, всеки пое част от своите задължения, аз имам свой бизнес и свои цели”, обясни Николай Цветин. Така постепенно вдовицата остана едноличен собственик на “Ваи Холдинг”. Справка в ДАКСИ показва, че към момента управител на фирмата е финансистът Орлин Василев, а Мая Илиева притежава 100% от акциите на дружеството.
Чрез друга една от фирмите “Ел Би Джей” вдовицата има собственост и в курорта Златни пясъци.

Прегрупиране на капиталите

Намеренията на Мая Илиева да се раздели с бизнеса си в България вече не са тайна за т.нар. ВИП среди. Тя все по-рядко се появява на светски партита. За сметка на това по-голямата част от времето си вдовицата прекарва зад граница.

“Чувствам се по-спокойна във Франция, сякаш съм родена в тази държава, хората са приветливи и никой не ме следи под лупа какво правя”, обичала да повтаря Мая Илиева. След като разпродаде имотите си, тя има намерение част от парите да вложи в разширение на козметичния си бизнес.

Мария НИКОЛАЕВА


.........................
Франция – любима на елита


Франция отдавна е любима дестинация на родния елит. С имот там например се гордее Диляна Грозданова – съпругата на Любомир Павлов, по-известен като Любо Пъпката.

С апетитна къща във Франция е и Мария, съпругата на малкия Маргин.

Преди да умре, писателят на мафията Георги Стоев също имаше намерение да закупи имот във Франция. “Харесвам тази държава, много е спокойна и уредена”, твърдеше той.

Милионерското семейство Баневи също предпочита да отсяда от време на време във Франция. Любимата им дестинация там е Марсилия.

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Мая Илиева и Таки купуват НДК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.07 секунди