изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:27 EEST
Иран осъди Великобритания за 600 милиона долара в Хага    
По светаМинистерството на отбраната на Великобритания е потвърдило информацията, че арбитражният съд в Хага е задължил правителството на страната да изплати на Иран 600 млн. долара, съобщи днес BBC News. Сумата трябва да стане компенсация за провалената сделка с продажба на оръжие, извършена в края на 70-те години.

Британските власти са сключили договор с последния ирански шах Мохамед Реза Пахлави за доставка на няколко хиляди танка, за които е получен аванс. Обаче през февруари 1979 година ислямската революция свали шаха и сделката не се състояла.

Впоследствие иранските власти се обърнали в съда с искане парите да бъдат върнати. Представителите на Великобритания настоявали, че по условията на договора изплатеният аванс не подлежал на връщане, но загубили делото.

Австралийската агенция АВС съобщи, че парите на Иран вече са преведени по банковите сметки. Обаче представител на правителството на Великобритания е заявил, че парите ще бъдат изплатени едва след като от Техеран бъдат снети санкциите на европейските банки, въведени в рамките на борбата с развитието на иранската ядрена програма. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Иран осъди Великобритания за 600 милиона долара в Хага | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди