изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:49 EEST
БГ-следа в отвличането на израелска милионерка    
По света
Израелската полиция разреши да бъдат публикувани подробности от полицейската акция по обезвреждането на трима имигранти, отвлекли милионерка и помощничката й срещу откуп. Вестник "Маарив" съобщи, че бандитите, които са почукали на вратата и са се представили за охрана, заплашвайки с пистолети, са отвлекли двете жени от дома на бизнесдамата в Ерусалим, предаде БТА.


Тримата са държали похитените в квартира, специално наета за целта, в град Петах Тиква, близо до Тел Авив. Счетоводителят на отвлечената милионерка е получил факс, с нейния подпис, в люксебмурския офис на фирмата й, с нареждане 3,5 млн. долара да бъдат преведени в банкова сметка в София, България.
Освен че поискали паричен откуп, бандитите ограбили жилището на милионерката.

Полицейската акция по освобождаването на заложничките, която напомня холивудски сценарий, е продължила два дни между 11 и 13 април. Тримата похитители били заловени в момента, когато искали да сменят квартирата, където държали отвлечените жени. Самите те са освободени и в момента са в безопасност.

Полицията разреши да бъдат публикувани и имената на похитителите - това са Михаил Ярославски, Роберт Абаев и Антон Петраков. Властите обаче не уточниха дали някой от тях има български произход и каква е връзката им със София.
Петраков и приятелката му са били арестувани преди да избягат от Израел за Европа. Следователите отбелязват, че бандата била добре организирана и въоръжена. В една от квартирите на похитителите било намерено голямо количество огнестрелно оръжие и боеприпаси, прибори за нощно виждане, фалшиви паспорти и израелски лични карти. dir.bg
 


Сходни връзки

БГ-следа в отвличането на израелска милионерка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди