изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:07 EEST
МОЩЕН РЕВ, БИРА И РОК СЪБРАХА РОКЕРИ ОТ БЛИЗО И ДАЛЕЧ    
Общество66-годишният бай Димо и неговата половинка откриха мотосезон 2010

За четвърти път добричкият мотоклуб "Орлите" събира рокери от цялата страна, за да открият мотосезон 2010. В съботното утро десетки любители на моторите се струпаха на паркинга на бившия магазин "Техномаркет" в Добрич, откъдето тръгна парадна мотообиколка на града и ревът на мощните машини събуди добричлии. След това хората с бензин в кръвта се отправиха към лагер Фиш-фиша край Албена, където бе тридневният събор. Именно там моторджиите проведоха и редица занимателни игри, като тази година демонстрираха майсторско бавно управление на мотор, мото-пейнтбол, мотобол, пазиха яйцето на орела, а в късните часове на съботната вечер бе избран и най-еротичен мотор. Купонът не може без бира и скара, а също и без хубава музика. За настроението на малки и големи рокери с авторски парчета, както и изпълнения на световни рок-класики, участие взеха групите "Джаста Праста" и "Бумеранг".
За да открият официално мотосезон 2010, в Добрич бяха дошли бай Димо Петков и съпругата му леля Иванка, които иначе си живеят в село Паскалево. Бай Димо е на 66 години и сподели, че кара мотор от 15-годишен. "Първият ми мотор бе Симсонче с педали. После имах ИЖ, Ява, Балкан. Сега карам MZ 150 кубика" - казва гордият любител на вятъра в косите. Съпругата му, която е с две години по-млада от него, също е въодушевена от предстоящото усещане за свобода. "Никой от 4-те деца, които имаме, не е запален по моторите, а ние с мотор сме ходили в Румъния, на Бузлуджа сме се качвали" - разказва леля Иванка. Тя признава, че двамата с бай Димо се радват на 8 внуци и един правнук, като залагат засега на единия от внуците си Иван Димчев, който проявява интерес към моторите и дори вече имал малко моторче, макар че бил едва 5 клас, разказва още леля Иванка. Като истински рокер бай Димо - освен стандартната каска, има и шлем с еленов рог отпред, а леля Иванка държи българското знаме. Отпред MZ-то е украсено с още едно зелено знаме, на което пише "Свобода или смърт".
Зам.-председателят на "Орлите" Галин Колев споделя, че разликата между истинския рокер и любителите на моторите е, че рокерите карат разумно и не са така пристрастени към състезанията, като добавя, че истинският рокерски мотор е "Чопър"-ът. Той самият е запален моторджия от 1988 г., като казва: "Тръпката и свободата са нещото, което човек усеща, когато е на мотора и са много ценни". За това, че свободата е ценна, говори и фактът, че той все още е ерген, признава Гальо. Над 1000 рокери - млади и стари, от цялата страна се събраха за началото на мотосезона край морето. За това, че рокерският дух покорява млади и стари, говори и фактът, че 5-годишната Кати отсега мечтае да има свой мотор. Овациите обаче на всички събра 8-годишният Ники, който показа майсторски умения в надпреварата за бавно управление на мотор. Три години по-голямата му сестричка Габи с нетърпение чака мама и татко да й купят нов мотор, който да си е само за нея, защото кросовият, който имат с Ники, вече й е малък. Габи, Ники и Кати се конкурираха за титлата най-млад рокер.
 


Сходни връзки

МОЩЕН РЕВ, БИРА И РОК СЪБРАХА РОКЕРИ ОТ БЛИЗО И ДАЛЕЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди