изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:31 EEST
ТЕЛЕФОН НА НАП РАБОТИ С УДЪЛЖЕНО РАБОТНО ВРЕМЕ    
НовиниОт пресцентъра на Националната агенция по приходите на сайта си припомнят, че тече данъчно-осигурителна кампания 2010. На 30 април изтича срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица.

Декларации могат да се подават и по пощата, с обратна разписка, в определени пощенски станции, срещу входящ номер, както и по електронен път. Всички, които подадат декларация чрез интернет, ползват отстъпка от 5 % върху дължимия данък за довнасяне.
От НАП препоръчват на клиентите си да подават декларации за облагане на доходите с баркод. Тази услуга дава възможност формулярът да бъде изтеглен от интернет-страницата на НАП и да бъде попълнен "офлайн". При разпечатването й се генерира т. нар. "баркод", който съдържа цялата информация, попълнена от клиента в декларацията. Така че не е необходимо служителите на НАП ръчно да въвеждат данните от декларацията в системата, а директно - при сканирането на баркода, данните се прехвърлят в информационната система на НАП, поясняват от приходната агенция.
В рамките на кампанията приходната агенция има и разкрит телефон, на който всеки може да получи консултация. До края на кампания 2010 информационният телефон на НАП ще работи с удължено работно време, като на номер 070018700 гражданите могат да получат информация по данъчни и осигурителни въпроси всеки делничен ден от 8.00 до 18.30 ч. Телефонното обаждане е на цената на градски разговор от цялата страна. Обажданията от мобилни телефони към телефон 070018700 се заплащат по стандартната тарифа на съответния мобилен оператор. Запитвания могат да се изпращат и на имейл адрес: infocenter@nra.bg.
На телефон 0700 18 700 експертите на НАП дават отговори на въпроси, свързани с декларирането и плащането на данъци и задължителни осигурителни вноски, сроковете за подаване на декларации и плащане на задължения. По телефона може да се получи още информация за начините на плащане, банковите сметки и нужните платежни документи, както и за попълването на данъчните и осигурителни декларации и формуляри. На телефон 0700 18 700 клиентите на  НАП могат да направят и справка за здравно-осигурителния си статус или да получат указания как да ползват електронните услуги, предоставяни от агенцията.
От 1 май служителите от офисите на НАП в цялата страна започват да изпращат покани до всички, които не са подали декларации за доходи.
 


Сходни връзки

ТЕЛЕФОН НА НАП РАБОТИ С УДЪЛЖЕНО РАБОТНО ВРЕМЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди