изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:58 EEST
Осуетен е атентат срещу IBM    
По света
Група анархисти е опитала да взриви центъра за разработки на IBM в близост до Цюрих в Швейцария. Местната полиция обаче е успяла да предотврати инцидента, съобщи swissinfo.ch, цитирана от TechNews.bg. Арестувани са трима членове на италианската анархо-екологична група Il Silvestre, които са заподозрени в подготовка на терористичен акт в научноизследователската лаборатория на ИТ корпорацията (IBM Zurich Research Laboratory).


Сред арестуваните са двама италианци и един швейцарец. Тримата са задържани в ареста, а местните служби разследват случая. Анархистите ги грози обвинение в придобиване, укриване и разпространение на взривни вещества, както и в подготовка на терористичен акт.

Тримата са заловени от полицията на 15 април в автомобил, пълен с взривни вещества и други материали за конструиране на бомби.

Представители на IBM са потвърдили информацията за подготвяния терористичен акт, съобщава SonntagsBlick. Все още няма подробности за мотивите на радикалната група да се насочи към взривяване на научно-изследователската лаборатория. dir.bg
 


Сходни връзки

Осуетен е атентат срещу IBM | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди