изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-09-18 @ 09:48 EEST
ЛЕЧЕБНИЦА В ЗООПАРКА ПО ТРАНСГРАНИЧЕН ПРОЕКТ    
НовиниЩе правят и пространство за кафява мечка в Центъра за защита на природата и животните

Одобрен е проект на община Добрич и областния съвет в Констанца по програма Трансгранично сътрудничество Румъния-България, съобщи кметът Детелина Николова.
Проектът е на обща стойност 1 220 977,91 евро, от които ползите за общината в Добрич са близо 900 000 евро. Партньори на Добрич при реализацията на проекта са Музеен комплекс за наука и природа град Констанца, Областен съвет Констанца и сдружението „ПроЗоо” Добрич. Продължителността на дейностите е 18 месеца.
Предвидени са дейности, свързани с подпомагане на трансграничното бизнес-сътрудничество и разнообразяване на съществуващите трансгранични туристически услуги. По проекта в Центъра за защита на природата и животните в Добрич ще бъде изградена зона за подслон и свободно пространство за кафява мечка, както и ветеринарна лечебница и складова база, необходими за животните. Предвидено е още изграждане на волиери за отглеждане на птици и дребни гризачи, както и малко езеро и подслон за газещи птици. Освен това, в Зоопарка ще бъде изграден информационен център и ще се закупи автобус за екскурзии в зоопарковете в Добрич и Констанца. В областния румънски град ще бъде подобрена инфраструктурата на Музейния комплекс за наука и природа, ще се изгради нов приют за пони, сърни, пеликани, лебеди, корморани. Ще бъдат закупени две лодки за делтата на река Дунав” и др. Благодарение на проекта на Община Добрич, ще се разшири и подобри инфраструктурата и на двата зоопарка, ще се повиши привлекателността на туристическите обекти и  популярността на двата Зоопарка в България и Румъния.  
 


Сходни връзки

ЛЕЧЕБНИЦА В ЗООПАРКА ПО ТРАНСГРАНИЧЕН ПРОЕКТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди