изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:18 EEST
ДОБРИЧ ЩЕ СЕ ПОКЛОНИ ПРЕД ПАМЕТТА НА МАЕСТРО ЗАХАРИ МЕДНИКАРОВ    
НовиниНа 30 април музикалната и културна общественост на Добрич ще отдаде своята почит към големия диригент и почетен гражданин на Добрич Маестро Захари Медникаров.

Поводът е третата годишнина от неговата кончина. Официални лица, негови възпитаници, хористи, музиканти, граждани ще положат цветя на паметната плоча – барелеф  от 17.00ч. От 18.30ч. в Концертна зала „Добрич” ще се състои концертът в памет на Захари Медникаров с участието на Детски хор „Маестро Захари Медникаров” с диригенти Росица Дурмушлийска и Адриана Димитрова и клавирен съпровод Радостина Гроздева - Кръстева, Хор „Добруджански звуци” с диригент Елвира Пастърмаджиева и хормайстор Божана Тонева, Камерен състав при хорова студия „Свети Георги” – гр. Русе с диригент Мина Драгнева – Влайкова и клавирен съпровод Невена Тодорова, Камерен хор „Св. Йоан Златоуст” – гр. Варна с диригент Евгения Григорова  и Хор „Влади Анастасов” при Народно читалище „Макодения” – гр. Варна с диригент Димитрина Хинева и клавирен съпровод Мариана Григорова. Диригентите на участващите в концерта хорове са възпитаници на Маестрото, който създаде школа не само за хоровото пеене, но и за диригентско майсторство. В програмата на концерта влизат песни от български и чужди композитори. От общината канят почитателите на хоровото изкуство, музиканти и граждани като входът е свободен.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ЩЕ СЕ ПОКЛОНИ ПРЕД ПАМЕТТА НА МАЕСТРО ЗАХАРИ МЕДНИКАРОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди