изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:45 EET
ЗТО „АЛЕКСИЯ” ПАК ОБРА НАГРАДИТЕ    
НовиниС 11 награди, включително и най-голямата, се завърна от Пловдив зонална танцова организация „Алексия” от Добрич с ръководител и хореограф Севдалина Мавродиева.

Там възпитаниците й се представиха в три възрастови групи – 1 група – до 8 годишна възраст, втора – от 8 до 10 години и четвърта – над 16 години. Децата на С. Мавродиева са били аплодирани на крака от цялата зала по време на фестивала на изкуствата „Дъга от таланти” за купа-приз „Тракия”. Общо 550 са били участниците във форума. ЗТО „Алексия” спечели първо място в първа възрастова група с танц „Пингвините”, във втора група с танц „Работливите мравки” при формациите също спечелиха първо място, както и в категорията „Група до 7 танцьори” при четвърта възрастова група с танца „Бягство от затвора”. Първо място е спечелила и формацията на над 16-годишните на ЗТО „Алексия” с танца „Баровки”. При солата във втора възрастова група Нанси Георгиева печели първо място, а при каките над 16 години Павлета Христова е с първо място с танца „Тина, аз съм ти фен”, а подгласничка с второ място е Камелия Трифонова. И това са само наградите от раздела „Танцово шоу”. В раздела „Характерни танци” ЗТО „Алексия” е с първо място с танца на над 16-годишните „Легенда за Калиакра”, който е разплакал мнозина в залата, и с второ място с „Испански танц”. Освен това формацията има Специална награда от „Сороптимист Интернешънъл” за колектив. Танцьорите от Добрич грабнаха и Купа-Приз „Тракия”, която им се присъжда за цялостното представяне на фестивала, в който са участвали формации от цялата страна.
Председател на журито е бил проф. Петър Луканов – професор по хореографска композиция и режисура в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив и във ВСУ „Ч. Храбър”. За първи път оценките на журито са излизали веднага след танца на мултимедийна стена, а всички колективи са излизали на сцената под стартов номер. Оценявани са по четири показателя – техника, композиция, имидж и хореография.
По време на участието си в Пловдив на 24 и 25 април децата от ЗТО „Алексия” са имали и сериозната подкрепа на своя фен клуб от родители. Още повече, че четири от участничките в първа възрастова група са на сериозната възраст от …4 години. От ръководството на ЗТО „Алексия” изказват огромна благодарност на родителите за подкрепата.

"АЛЕКСИЯ" СЕ ВЪРНА С МНОГО НАГРАДИ ОТ РУСЕ

ПРЕДСТОИ ГРАНДИОЗЕН СПЕКТАКЪЛ НА "АЛЕКСИЯ"

ОКОЛО 200 ДЕЦА СЪТВОРИХА ТАНЦОВ КОЛЕДЕН СПЕКТАКЪЛ

XIX ЕВРОПЕЙСКИ МЛАДЕЖКИ КОНКУРС „САРАНДЕВ” - МУЗИКАТА – ПОСЛАНИК НА ДОБРИЧ В БЪЛГАРИЯ И ПО СВЕТА

"АЛЕКСИЯ" СПЕЧЕЛИ ГРАН ПРИ В ГЪРЦИЯ

"АЛЕКСИЯ" СТИГНА ДО ПОЛУФИНАЛ НА СВЕТОВНИЯ ШАМПИОНАТ

В НОВИ ТВОРЧЕСКИ НАПРАВЛЕНИЯ ЗАПОЧВА РАБОТА "АЛЕКСИЯ"

БЛЕСТЯЩО ПРЕДСТАВЯНЕ НА "АЛЕКСИЯ" НА СВЕТОВНИЯ ШАМПИОНАТ ПО ШОУ ДЕНС

"АЛЕКСИЯ" ОБРА НАГРАДИТЕ В ДВА ФЕСТИВАЛА

"АЛЕКСИЯ" - С НАЙ-МНОГО ЗЛАТНИ МЕДАЛИ ОТ НАЦИОНАЛЕН ШАМПИОНАТ

 


Сходни връзки

ЗТО „АЛЕКСИЯ” ПАК ОБРА НАГРАДИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди