изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:04 EEST
Ще плащаме сами третия ден от болничните    
Икономика Готов е вариантът за промени в социалния кодекс. Те ще регламентират новия начин за изплащане на болничните. Темата беше широко дискутирана през последните две седмици. Социалното министерство вече е изготвило проект, който ще бъде обсъден и гласуван на заседанието на кабинета утре, съобщи БТА.

Предвижда се работникът да не получава пари за третия ден от болничните. Два дни ще се поемат от работодателя. Първият от болничните дни ще се поема сто процента от средното брутно трудово възнаграждение, а вторият – 60%. От четвъртия ден плащането ще поема Националният осигурителен институт.

Промяната ще важи до края на тази година. Мотивите са увеличените със 160 хиляди болнични за първото тримесечие на годината в сравнение със същия период на миналата година, което може би е свързано с евентуални злоупотреби.

Последното внесено предложение за невзетите отпуски е те да се използват до края на тази година. Предвидена е възможност само десет дни да се прехвърлят за следващата година. Синдикатите остро възразиха на предложените промени. Според тях те ще ударят най-силно хората с ниски доходи.

http://www.btv.bg

 


Сходни връзки

Ще плащаме сами третия ден от болничните | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди