изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:42 EEST
ДОСТЪПЪТ ДО ПЛАЖА НА "РУСАЛКА" ВЕЧЕ Е СВОБОДЕН    
Новини Официално вчера бе премахната бариерата, която спираше достъпа до ВК "Русалка". Служители на община Каварна в изпълнение на заповед № 235/27.04.2010 г. на кмета на общината Цонко Цонев принудително премахнаха незаконно изградените на входа на паркинга на ВК "Русалка" бариери и КПП.

Мотивът за премахването е нарушение на изискванията на разпоредбата на чл. 56 ал. 2 от ЗУТ. Кметската заповед бе изпълнена от служители в общинското дружество "Бизоне" ЕООД Каварна.
На пристигналите на място журналисти първоначално бе отказан достъп до паркинга на курорта, като никой от собствениците на ваканционния клуб не се появи. Липсваше и управителят на комплекса. Като представител на собствениците да разговаря с медиите бе упълномощен  Мариан Атанасов, който декларира, че е представител на "АКБ Секюрити". Пред журналисти Атанасов каза: "Това е частен имот и всичко се дължи на лични мотиви. Сега се маха нещо, което с години е стояло и е напълно законно". На въпрос защо се отказва достъп до курорта Атанасов коментира: "В момента преди старта на сезона тече ремонт в комплекса. Когато обаче започне туристическият сезон, на никого не се отказва достъп". Той отказа да коментира обаче каква е таксата, която е събирана и ще се събира този сезон. Като представител на АКБ Форест бе и юрист-консултът Деница Панайотова, която поясни: "В момента /б.а. - вчера в 11 ч./ управителят на "Русалка", заедно с друг юрист, са на път към областна администрация, за да обжалват заповедта. Тя е незаконосъобразна, защото не сме я получили по надлежния ред и не сме се запознали с документите. Действията на общината са в нарушение на чл. 57 от ЗУТ".
Кметът на община Каварна Цонко Цонев обаче бе категоричен: "Ние сме спазили закона. Миналата година имахме множество жалби, че се взема неправомерно такса от 5 лв. на хората, които искат да отидат на плаж в Русалка. Бе извършена проверка, която констатира, че обектът - КПП-то, е незаконен. Той няма строително разрешително и по Закона за устройство на територията /ЗУТ/ трябва да бъде премахнат". Първата заповед на общината за доброволно премахване е с номер 143 от 8 март т.г., в която е указано, че срокът за доброволно премахване е 7-дневен, а срокът за обжалването й е 14-дневен. "Никой не е обжалвал първата заповед, а и не бяха предприети действия. Моята заповед е потвърдена и от областния управител и затова преминахме към незаконното премахване" - каза Цонев. В подкрепа на законосъобразността на действията на кметството е и писмо до кмета на община Каварна от Районната прокуратура, в което се казва: "Във връзка с допълнителни указания и разпореждане на Върховна административна прокуратура за организиране и реализация на проверки за законност по спазването на изискванията на  чл. 56 и 57 от ЗУТ, са били установени нарушения - изградена конюшня - навес без разрешение за поставяне и изградена бариера и КПП без разрешение за поставяне. Моля, по най-бърз начин до 28.04.2010 г. да ни бъде отговорено какво е направено и на какъв етап е процедурата по премахването на тези незаконни обекти и ако има забавяне, кой е отговорен за това?".
"Малко по-назад сме с процедурата по отношение на конюшнята, но ако доброволно не бъде премахната, след 9 май ще преминем и към нейното принудително събаряне" - каза Цонев. Към обяд вчера областният управител заяви, че не е уведомен някой от ВК "Русалка" да оспорва заповедта на кмета и последвалата негова такава.
От общината добавят, че с премахването на бариерите се осигурява свободен достъп до плажа на "Русалка", който е изключителна публична държавна собственост и в момента тече процедура по неговото отдаване, като - както НДТ писа, той се отдава за срок от 5 години от МРРБ.
 


Сходни връзки

ДОСТЪПЪТ ДО ПЛАЖА НА "РУСАЛКА" ВЕЧЕ Е СВОБОДЕН | 10 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДОСТЪПЪТ ДО ПЛАЖА НА "РУСАЛКА" ВЕЧЕ Е СВОБОДЕН
Автор: Anonymous да 2010-04-27 @ 20:59 EEST
А с какво плажът в Русалка е по-различен от този в Албена? защо там се събира такса?
ДОСТЪПЪТ ДО ПЛАЖА НА "РУСАЛКА" ВЕЧЕ Е СВОБОДЕН
Автор: Anonymous да 2010-04-27 @ 22:23 EEST
Да се премахнат таксите на Албена! И без това летния сезон няма да има туристи!
ДОСТЪПЪТ ДО ПЛАЖА НА "РУСАЛКА" ВЕЧЕ Е СВОБОДЕН
Автор: Anonymous да 2010-04-27 @ 22:33 EEST
Помните ли, че и в Албена бяха премахнати бариерите а Станев си говореше сам. Пак трябва да се заемат  "Гергъовци" с този проблем, и други.
ДОСТЪПЪТ ДО ПЛАЖА НА "РУСАЛКА" ВЕЧЕ Е СВОБОДЕН
Автор: Anonymous да 2010-04-28 @ 04:12 EEST
Ako imate pari da hodite na Albena zashto plachete za 2lv taksa togava
ДОСТЪПЪТ ДО ПЛАЖА НА "РУСАЛКА" ВЕЧЕ Е СВОБОДЕН
Автор: Anonymous да 2010-04-28 @ 08:47 EEST

Плажът на Албена е безплатен. Таксата се взема, защото комплексът предоставя територията си като възможност за паркиране на автомобилите. Нима не плащате паркиране в сини и зелени зони в София, варна и къде ли не, а съвсем скоро ще плащате и в Добрич?

ДОСТЪПЪТ ДО ПЛАЖА НА "РУСАЛКА" ВЕЧЕ Е СВОБОДЕН
Автор: Anonymous да 2010-04-28 @ 10:18 EEST
5 leva be idiot
ДОСТЪПЪТ ДО ПЛАЖА НА "РУСАЛКА" ВЕЧЕ Е СВОБОДЕН
Автор: Anonymous да 2010-04-28 @ 13:59 EEST
И като направят и в Добрич, знаеш ли какво ще стане? Всичко извън "синята зона" ще се задръсти - градинки, улици ... До центъра пак ще се стига трудно. Въобще като се взаимства чужд опит, трябва да се взаимства разумно. Днеска ще одрусате хората, ама утре вас някой ще ви друса... Каквото повикало, това се обадило... ;-)
ДОСТЪПЪТ ДО ПЛАЖА НА "РУСАЛКА" ВЕЧЕ Е СВОБОДЕН
Автор: Anonymous да 2010-04-28 @ 16:08 EEST
Албена там проблема не в това , че се плаща а в това ,че ти взимат парите за този дето духа . Пред всеки хотел паркинг за хотелските гости с нарисуван паяк  или влез в Албена и се моткай да се чудиш къде да паркираш ! А бариерата след Арабела , плажа след Арабела да не е на Албена ???? но за да не се влиза по пътя от златна рибка някой незнайно защо постави два бетонни блока миналото лято
ДОСТЪПЪТ ДО ПЛАЖА НА "РУСАЛКА" ВЕЧЕ Е СВОБОДЕН
Автор: Anonymous да 2010-04-29 @ 00:00 EEST
Като не ти харесва Албена, ела на плаж в Златните пясъци
ДОСТЪПЪТ ДО ПЛАЖА НА "РУСАЛКА" ВЕЧЕ Е СВОБОДЕН
Автор: Anonymous да 2010-04-29 @ 17:31 EEST
Там има ли входна такса?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди