изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:50 EET
Гинеколожка оглавява Здравната каса    
Политика
Главният секретар на здравното министерство Нели Нешева да бъде избрана за директор на Здравната каса, искат от ГЕРБ.


Предложението са внесли в деловодството на парламента съпредседателите на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова и Тодор Димитров, съобщи Дарик радио.
Нешева бе спрягана за поста министър на здравеопазването още при съставянето на кабинета "Борисов". По-късно, след скандала с Божидар Нанев, Нешева отново попадна под общественото внимание като бъдещ наследник на поста здравен министър.

Д-р Нели Нешева е в екипа на премиера Бойко Борисов още от времето му като кмет на Столична община. Там тя беше шеф на дирекция "Здравеопазване". След избирането на Борисов за министър-председател, Нешева беше назначена за главен секретар на Министерството на здравеопазването.

Нешева е на 48 години, завършила е Медицинския университет в София, "Публична администрация" в НБУ, специализирала е "Акушерство и гинекология". Работила е като лекар-ординатор в Ботевград, София и във фармацевтични компании.

Бившата шефка на Касата Жени Начева бе освободена от длъжност, след като прокуратурата й повдигна две обвинения. Едното е за това, че в периода февруари-май миналата година, като шеф на бюджетна дирекция в Касата, е превишила властта си и без решение на Управителния съвет е разпоредила на районната каса в Сливен да завиши лимита на болница с 800 000 лева.
Начева има обвинение и че е разпоредила на столичната РЗОК да бъдат преведени близо 840 000 лв. допълнително на болниците "Токуда" и ВМА.

След като станаха ясни обвиненията, премиерът Бойко Борисов заяви, че вече има кандидат за нов директор на здравната каса и той отново ще е жена. Тогава обаче министър-председателят не назова име.  dir.bg

 


Сходни връзки

Гинеколожка оглавява Здравната каса | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди