изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:30 EEST
АНТОНИЯ МАДЖАРОВА ДОСТИГНА ДО ЗЛАТНИЯ МЕДАЛ    
Спорт120 състезатели взеха участие в състезанието по ориентиране за купа „Варна”.

Участниците бяха от десетина клуба от Варна, Добрич, Шумен, Нови Пазар, Търговище, Русе и други градове. Състезанието се проведе в парка на варненския кв. Аспарухово, където има останки от прабългарско селище „Фанагория”. Добричките състезатели бяха 45 - в групи М/Ж 12, М/Ж 14+16, М/Ж 18+21. Ветераните премериха сили при мъжете и жените, тъй като нямаше отделно класиране.

Всички представители на клуб Добротица завършиха успешно състезанието, съобщиха от отбора. От там ни разказаха, че най-добре се е представила Антония Маджарова, която се класирала на първо място в група Ж 12 и спечели златен медал. Сребърен медал е спечелила сестра й Яна Маджарова, която се класирала на второ място, но в сборна група от Ж 14 и 16 години. И двете състезателки учат в СОУ „П. Р. Славейков”. Пълен сбор от медали златен, сребърен и бронзов спечелиха състезателите от ОУ „Хр. Смирненски”: Владислав Енев, Мартин Иванов и Мартин Кирилов.

На следващия ден добричлии се завърнаха с няколко медала и от  състезанието за купа „Академик”.

Всички нови млади състезатели се обучават в момента по проект „Спорт за децата в свободното време” – „Начално обучение по ориентиране”. Това беше първото им участие в състезание извън Добрич и в конкуренция на състезатели от други клубове. Обучението се води на деца от училищата: СОУ „П. Р. Славейков”, ОУ „Ст. Караджа”, ОУ „Хр. Смирненски” и ПУ „Д-р Петър Берон”. Място на обучение е градският парк и гората край село Дончево.

Още спорт в http://www.centersport.org

 


Сходни връзки

АНТОНИЯ МАДЖАРОВА ДОСТИГНА ДО ЗЛАТНИЯ МЕДАЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди