изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:20 EEST
МВР удари “Терористи”, ”Сладури” и “Регистратори”    
Ред и сигурност
МВР започна спецоперации срещу престъпността "Терористи" „Сладурите”, „Регистраторите”.


Седем души са задържани при операция "Терористи" на МВР в района на Казанлък, стартирала във вторник вечерта. Акцията е срещу незаконно производство и продажба на оръжие, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус". Част от задържаните са познати на полицията. Някои от тях са задържани многократно за незаконно притежаване на оръжие.

От седемте задържани, шестима са българи, а един е с арабски произход с право на постоянно пребиваване у нас. Продавачът е производителят на незаконно оръжие Румен Т., съобщи БГНЕС. Арестът е станал по време сделка за продажбата на пет автомата "Калашников" в гориста местност, западно от Казанлък, в района на язовир "Копринка". Автоматите са 7,62-милиметрови, със сгъваем приклад.

Извършени са обиски в района на село Енина и в работилница са намерени шест заглушители за автомат "Калашников" и пистолет "Макаров". В работилницата е открита и заготовка за производство на заглушители. Продължават претърсванията и изземванията. 

Спецакцията е съвместна на МВР, ДАНС, Областната дирекция на полицията в Стара Загора, НСлС и е под ръководството на заместник-градския прокурор на София Роман Василев.

В София тече специализирана полицейска операция „Регистраторите”.
Операцията е насочена срещу фалшивите регистрациите в КАТ и ощетяване на бюджета на държавата. Задържани са петима, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

В Раднево и Стара Загора се провежда специакция „Сладурите”. Тя е насочена срещу хора, които се занимават с ремонти и търгуват резервни части на специализираните трактори, с които се работи в района на "Мини Марица изток”, Раднево и Гълъбово. Досега са задържани трима души в Раднево и двама в Стара Загора, уточни министър Цветанов. Двама са от "Мини Марица Изток" - длъжностни лица и са свързани с обявяването на тези спешни доставки.

Освен че са извършвани доставки на завишени цени и ремонти на завишени цени, участниците в „Сладурите” са били свързани със свои „партньори” във Варна, които на основата на завишените цени са източвали ДДС от държавата.

dir.bg

 


Сходни връзки

МВР удари “Терористи”, ”Сладури” и “Регистратори” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди