изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:45 EEST
Данък добавена стойност се вдига дори над 22%    
Икономика

В СДС имат информация, че увеличението на ДДС още през тази година е сигурно, съобщи във вторник зам.-председателят на партията Румен Христов. След заседанието на Националния изпълнителен съвет (НИС) на дясната формация бе заявено, че косвеният данък може дори да надхвърли вече анонсирания размер от 22%.



"Дори да се стигне до ДДС от 24-25%, това няма да реши проблема с бюджетния дефицит за 2010 година. Решаването минава през други значително по-ефективни мерки, които засега не се предприемат", коментира Христов.

В партията са изчислили, че ако ДДС скочи на 22%, ще се стигне до около 700 милиона лева допълнително в хазната при сегашен дефицит от 1.5 мрлд. лева.

Христов дипломатично премълча отговора на въпроса откъде СДС има информация за "скока на ДДС". Партията е категорично против вдигането на данъците.

Депутатът от Синята коалиция Ваньо Шарков заяви, че СДС ще гласува против "заличаването" на натрупаните отпуски, ако работещите не бъдат компенсирани. "В този вид предложението нарушава основни права", добави той

СДС поиска и повече прозрачност и гаранции за независимост при работата на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Десните са внесли предложения за промени в Закона за енергетиката, с които се настоява за намаляване на членовете на регулатора, те да бъдат излъчвани от Народното събрание и заседанията му да са изцяло публични.

Според партията няма логика другите комисии, които имат статут на независими, да бъдат излъчвани от НС, а точно ДКЕВР, която има големи властови правомощия, да бъде излъчвана от Министерския съвет.

"С това ще се гарантира в по-голяма степен политическата независимост на регулатора. Заседанията трябва да са публични за медиите и гражданските организации, защото има нужда от пълна прозрачност при работата на регулатора", се казва в декларация на СДС, която бе приета при заседанието на Националния изпълнителен съвет на партията.

На "Раковска" 134 се обявиха и против въвеждането на такса "мощност" при снабдяването с електроенергия, която "няма никаква икономическа обоснованост".  http://www.mediapool.bg

 


Сходни връзки

Данък добавена стойност се вдига дори над 22% | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Данък добавена стойност се вдига дори над 22%
Автор: Anonymous да 2010-04-28 @ 14:16 EEST

Ако направят данъка 25% тия просто ще убият тотално потреблението. Всичко ще отиде в сивия сектор и държавата ще изтърве окончателно контрола върху икономиката.

Икономиката ни е стара като парен локомотив. Нашата държава в момента иска да изкара непостижими скорости от този локомотив, като хвърля много дърва в пещта. Но тя е лош машинист, понеже не следи часовниците в машинното. Машината има ресурс, когато се кара не по технология, тя спира аварийно. В нашия случай може и да изгърми...

Данък добавена стойност се вдига дори над 22%
Автор: Anonymous да 2010-04-29 @ 20:19 EEST
         С този данък ни довършват, а може би това целят, опозицията един по един до един ги арестуват, основателно или не,но на всеки му идва времето, това ли е демокрацията? Или отиваме към фашизъм?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди