изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:32 EEST
МЛАДИ ПИАНИСТИ - С ОТЛИЧИЯ ОТ МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС    
КултураС награди се завърнаха възпитаници на музикална школа "Доминанта" в Добрич от първия международен конкурс за пианисти-непрофасионалисти "VIVA PIANO".


Музикалната надпревара се проведе от 23 до 25 април в София. Участие в нея взеха 120 пианисти от пет държави - България, Албания, Македония, Гърция и Франция, изпълненията им бяха оценявани от международно жури, съставено от двама българи и четирима чужденци. Инструменталистите бяха на възраст от 4 до над 25 години и се състезаваха в девет възрастови групи.
8-годишният Мартин Мирчев от СОУ "П. Р. Славейков" от класа по пиано на Мария Ганева спечели втора награда във втора група. Това бе първо участие на първокласника в конкурс. Втори места спечелиха и две възпитанички на Йорданка Ковачева. Това са 9-годишната Цвета Христова от СОУ "П. Р Славейков", която се включи в надпреварата в трета група и 12-годишната Деница Бинева от ЧПГ "Леонардо да Винчи" - в пета група. Отличията са поредните престижни награди за двете момичета.
Според родителите на добричките пианисти конкуренцията е била много силна, а нивото на всички участници - много високо. Мартин, Цвета и Деница изказват огромна благодарност на своите преподаватели Мария Ганева и Йорданка Ковачева. НДТ
 


Сходни връзки

МЛАДИ ПИАНИСТИ - С ОТЛИЧИЯ ОТ МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди