изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 01:06 EEST
29 АПРИЛ – ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СОЛИДАРНОСТ МЕЖДУ ПОКОЛЕНИЯТА    
НовиниЗа втора поредна година Фондация Лале и множество граждански организации в България организират Национална кампания за отбелязване на 29 април – Европейския ден на солидарност между поколенията.

Целта на кампанията е да се насърчат разнообразни съвместни дейности на хора от всички възрасти и да се провокира интереса на обществото към темата за солидарността между хората.
Сред десетки граждански организации от България тази година в кампанията се включва и Частно основно бизнес училище „Галилео Галилей”, гр. Добрич.
На 29 април от 16.30 часа в училищния компютърен кабинет то провежда инициативата „С мама и татко, с баба и дядо в Интернет”.
Нейната цел е учениците да се почувстват полезни със своите умения за работа с компютър и Интернет на своите родители и прародител. С тяхна помощ родителите и прародителите ще изработят свое Лично портфолио, което включва рубриките „Моите мечти”, „Какъв исках да стана”, „Какво постигнах в живота”, снимки от различни периоди от живота им.  Портфолиото ще остане една от семейните реликви на учениците.
 Инициативата насърчава взаимното разбиране и солидарност между поколенията, хармонията в семейните отношения. Така и Частно основно училище „Галилео Галилей” се присъединява към стотиците членове на Европейския младежки форум, Европейското женско лоби, Европейската платформа на възрастните хора, Европейската мрежа на организации работещи с и за деца, мрежата срещу бедността и други европейски граждански организации, отбелязващи Деня на солидарността между поколенията и поставящи основите на Европейския социален модел.
Инициативата на ЧОУ „Галилео Галилей” се вписва в Книга на инициативите за този Ден и ще бъде разпространена сред всички организации, което го отбелязват.
 


Сходни връзки

29 АПРИЛ – ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СОЛИДАРНОСТ МЕЖДУ ПОКОЛЕНИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди