изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:05 EET
Вдигането на ДДС е арогатно и прокризисно    
Политика Вдигането на ДДС е тежка мярка, която ще засегне всички хора. Това заяви съпредседателят на синята коалиция Мартин Димитров. Към него се присъедини бившият министър на енергетиката Петър Димитров, който дори я нарече "арогантна" и "прокризисна".

Не може ние да му кажем вчера, че не трябва да се увеличава ставката по ДДС и неговият отговор да бъде – отиваме на избори, вие сте мошеници.

Това е абсолютно несериозно и показва наистина, че има объркване в управлението. Това заяви по Нова телевизия съпредседателят на синята коалиция Мартин Димитров по повод вчерашното изказване на премиера Бойко Борисов.

По думите на Мартин Димитров вдигането на ставката на ДДС е изключително тежка мярка. Тя ще натовари всички хора, ще доведе до повече фалити на фирми и покачване на безработицата.

Вместо вдигане на ДДС, трябва да бъдат съкратени разходи.

Така например разходи за Лувъра, които е добре да бъдат направени след няколко години. Същото се отнася и за строежа на новата спортна зала, посетена вчера от премиера. Да, важно е да има спортна зала, но да бъде направена след кризата, категоричен е синият лидер. По негово мнение проектът „Белене” също трябва да бъде отложен.  Според Мартин Димитров в „Белене” са направени огромни инвестиции без да се знае защо, а балканските пазари на които може да се изнася енергия не са утвърдени.

Бившият мнистър на енергетиката Петър Димитров от своя страна заяви, че вдигането на ДДС е арогантна прокризисна мярка.

Той даде пример с това, че ако дадено лице има да похарчи 100 лв този месец, досега в бюджета са отивали 20 лв., а сега се предлага да отиват 25 лв. Според бившия министър реално тези пари няма да постъпят в бюджета, защото ще спадне дейността на бизнесът и той ще внася по-малко данъци, ще намали работните места.

http://www.bnews.bg

 


Сходни връзки

Вдигането на ДДС е арогатно и прокризисно | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Вдигането на ДДС е арогатно и прокризисно
Автор: Anonymous да 2010-04-29 @ 17:52 EEST

Петър Димитров е прав. Вероятно много икономисти четат тука и следователно хората знаят, че по-висока данъчна ставка винаги води до по-ниска събираемост. Съжалявам, че министър Дянков е толкова глупав, след като вижда какво става с постъпленията от акциз на цигари. Същото ще стане и с бензина, като мине психологическата граница за 2.50 лв. за литър. А и да не говорим, каква част увеличение е 5% от досегашните 20%. Упорито се работи за създаване на проблеми, а не срещу тях. :-(

Вдигането на ДДС е арогатно и прокризисно
Автор: Anonymous да 2010-04-29 @ 18:07 EEST
 Нашите деца не ядат ДДС, направете нещо за безработните в предпенсионна възраст, никъде не могат да се реализират, веднъж  съкратени и нищо не получават, нагледахме се на арести , нищо за работни места, глад и мизерия,има ли синдикати, опозицията един по един  до един ги арестуват, както е почнал Бойко читав човек няма да остане с тази показност хората са в стрес, към фашизъм ли отиваме?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди