изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:39 EET
НС прие промени в Закона за движение по пътищата на първо четене    
ПарламентПарламентът прие на първо четене промени в Закона за движение по пътищата, с които се затяга контролът на пунктовете за годишен технически преглед на автомобилите. С новите текстове се въвеждат строги мерки срещу издаване на неверни документи за техническа годност на автомобилите, като обсъжданата глоба е 3000 лв. При повторно нарушение санкцията е 5000 лв. и дори отнемане на лиценза за срок от две години.

Предвижда се пунктовете за годишен преглед на автомобилите да бъдат задължени да монтират и видеокамери, с които ще се контролира броят на прегледаните от техниците превозни средства. По време на обсъждането депутатите коментираха, че между двете четения на закона има текстове, които трябва да бъдат прецизирани. Ето критиките и препоръките на Ремзи Осман от ДПС и Петър Мутафчиев от БСП:

Ремзи Осман: „От съседните държави и от Европейския съюз единствено в нашата страна полицейските коли застават зад храсти и завои и изчакват пътните превозни средства, за да ги хванат в нарушение. А идеята е превантивно полицията да застане на открито, водачът да види полицейската кола отдалече, да се сложи конусът, а не да го хванем в крачка да го глобим. Ако целта е да се избегне пътно-транспортното произшествие, полицейските коли трябва да са на открито и ясно място.”

Петър Мутафчиев: „Значи маршрутките, на които разрешихме да има правостоящи вътре, независимо че това е микробус, който е със съвсем различна спирачна система от автобуса и при едно рязко спиране може наистина да се нанесат сериозни последствия за здравето и живота на пътуващите вътре, сега разрешаваме те да наемат професионални шофьори, които са с по-ниска възраст. А за един микробус, където всички са стоящи места, 24 години, защо питам аз.”

http://www.lev.bg

 


Сходни връзки

НС прие промени в Закона за движение по пътищата на първо четене | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди