изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-09-18 @ 09:56 EEST
ОСВОБОЖДАВАТ 51 ОБЩИНСКИ ЖИЛИЩА ОТ НЕКОРЕТНИ НАЕМАТЕЛИ    
НовиниФирмата предприема най-масирана кампания към длъжниците си, които трупат и дългове за вода и ток

51 общински жилища от общо 1564-те, стопанисвани от дружеството "Жилфонд-инвест" ще бъдат освободени от настоящите наематели, които са натрупали дългове както за наем, така и вода, и ток. Това съобщи за НДТ управителят на фирмата Илия Михайлов. "Жилищата се намират във всички райони на града. Преписките са готови, като очакваме издаването на заповедите и след 10 май ще преминем към тяхното връчване. Тези, които не си погасят дълговете, ще бъдат принудително извадени от общинските жилища" - категоричен е Михайлов. Той добави още, че наемателите на тези жилища, са натрупали дългове за наем в размер на 15 915 лв., за вода - 62 337 лв. и за неплатен ток - 17 422 лв.
"Работим съвместно с ВиК за събиране на дълговете ни, но не срещаме като фирма разбирателство от страна на Е.ОН, което създава проблеми и в нашата работа. Касае се за следното - не се прекъсва тока на некоректни платци, както това дружеството прави с всички други граждани. Фирмата не може да поеме тези дългове, нито пък е редно да ги плаща следващия, който бъде настанен в едно такова жилище, на чийто електромер има натрупан неплатен ток. Като пример мога да посоча Борис Борисов с адрес "Балик" бл. 54, вх. "Б", ап. 22 - 2498 лв. дълг към Е.ОН, Андрей Иванов - кв. "Строител", бл. 67, вх."А", ап. 2 - 1570 лв., Ренгинал Ефраимов - "Балик", бл.51, вх. "Б", ап. 3 - 1345 лв., Димитринка Тодорова - "Калиакра" 54-2, вх. "Б", ап. 18 - 1155 лв. Недоумаявам защо Е.ОН допуска такова нещо. Два пъти съм провеждал разговори на тази тема с ръководството на фирмата и от своя страна съм предоставил пълна информация за наемателите ни, но до момента нещата не са се променили и това за нас се превръща в голям проблем" - каза още Михайлов.
Към момента събираемостта на наемите е 90 на сто, като 284 от клиентите на "Жилфонд-инвест" са с неплатени наеми за повече от 2 месеца, допълни още управителят на общинската фирма. Той е категоричен, че фирмата ще продължи работата за подобряване на събираемостта.  "От началото на годината досега са освободени 22 общински жилища, от които 10 с принудителна заповед. Дълговете на 10-те извадени с принудителни заповеди за наеми са били в размер на 3 915 лв., за вода - 9 456 лв., за ток - 2 561 лв. За първото тримесечие са настанени 31 души, като списъкът на чакащите да влязат в общинско жилище е 771 души. В момента имаме 21 свободни боксониери по ул. "Калиакра" 54-1 и 7 жилища в другите квартали на града" - каза още Михайлов.
Специална акция предстои и за наемателите на блокове 1 и 2 на ул. "Калиакра" 54, каза още управителят на общинската фирма. "Там сме вложили над 2 600 хил. лв. за цялостно саниране на блоковете. Освен, че се сблъскваме с некоректни наематели има и лошо стопанисване. В единия от входовете откраднаха кабелите в мазата и за почистване на канализация и възстановяване на тока в мазите сме платили 234 лв." - добави Михайлов.
Потърсихме енергийната компания за становище по проблема с натрупване на дългове от наематели на "Жилфонд-инвест", откъдето заявиха следното: "Е.ОН България се отнася по един и същи начин към всички клиенти, които имат просрочени задължения, независимо от това дали са наематели на общински жилища или собственици на имоти. Клиентите се предупреждават за сроковете за следващо плащане и прекъсване на фактурите, които получават при заплащане на сметките си, изпращат се предизвестия за изключване и ако не последва плащане, се прекъсва електрозахранването на обекта. Тези правила важат за всички клиентите, но за съжаление някои от длъжниците, след като са били прекъснати, се включват самоволно и по този начин натрупват нови задължения".
 


Сходни връзки

ОСВОБОЖДАВАТ 51 ОБЩИНСКИ ЖИЛИЩА ОТ НЕКОРЕТНИ НАЕМАТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди