изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:34 EEST
ГРАЖДАНИ ОБЯВИХА НАД 11 МЛН. ЛВ. ДОХОДИ ОТ НАЕМИ    
НовиниОт приходната агенция припомнят, че в петък изтича крайният срок за подаване на годишните данъчни декларации на физическите лица за облагане на доходи от 2009 г.

По статистика,  до момента граждани са обявили над 11 млн. лв. доходи от наеми. Предвид, че изтича срокът за деклариране, от НАП заявяват, че до 30 април всички офиси ще приемат декларации без прекъсване за обедна почивка.
В последния ден на месеца изтича и срокът за плащане на дължимите данъци върху доходите от 2009 г. Препоръчително е гражданите да платят своите задължения минимум два дни преди изтичането на крайния срок. Ако дължимите суми се наредят на 30 април, е възможно те да постъпят по сметките на НАП на следващия ден, което означава, че ще се начисли лихва и няма да може да се ползва отстъпката от 5%, ако декларацията е подадена по интернет, добавят от приходната агенция.
Кол центърът на приходната агенция ще работи с удължено работно време до края на данъчната кампания - от 8.00 до 18.30 ч. Образци на декларациите, указания за попълването им и инструкции за плащане на дължимите данъци и осигуровки могат да се видят в сайта на НАП - www.nap.bg.
 


Сходни връзки

ГРАЖДАНИ ОБЯВИХА НАД 11 МЛН. ЛВ. ДОХОДИ ОТ НАЕМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди