изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:30 EEST
ДОГОДИНА СЕ ИЗГРАЖДА ЦЕНТРАЛАТА НА СЛАМА    
Новини„Балчик Сентръл Хийтинг Къмпани” АД ще реализира в Балчик Ко-генерационна централа с използване на биомаса – слама.


Проектът предвижда изграждане на централа с мощност 3 МВт. Инвестицията ще работи на принципа на газификация на слама в кипящ слой, се посочва в инвестиционното намерение на дружеството.  Централата ще се изгражда в периода 2011 – 2012 година. Тя ще бъде в индустриалната зона на Балчик. Общинският  съвет предостави на дружеството  право на строеж  върху общински имот  от 6000 квадратни метра в  индустриалната зона на града.
Централата ще произвежда електрическа и топлинна енергия. Тя ще се предава чрез присъединяване към мрежата за средно напрежение. Произведената енергия ще се доставя до потребителите от Балчик чрез топла вода с температура 90-70 градуса по Целзий чрез вкопани топлопроводи и абонатни станции.
Първите абонати на топлоцентралата, която ще работи с биомаса – слама, ще имат възможност да бъдат жителите на квартал “Балик” в Балчик.
Като гориво  ще бъде използвана слама, от която  ще се добива т. нар. пиролизен газ, а той чрез охлаждане  ще се трансформира  в електрическа  и топлинна  енергия, посочват  от акционерното дружество. Проектът  предвижда  добитата електрическа енергия  да бъде присъединена към  мрежата - средно напрежение, а  топлоенергията да  достига до клиентите  чрез топлопроводи и абонатни станции.
 


Сходни връзки

ДОГОДИНА СЕ ИЗГРАЖДА ЦЕНТРАЛАТА НА СЛАМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди