изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:12 EET
Нов руски ракетен комплекс предизвика паника в Пентагона    
По светаРуският ракетен комплекс Club-K, представен на Азиатската изложба за отбранителни системи от 17 до 22 април, предизвиква сериозни опасения в Пентагона. Експертите на ведомството съвсем сериозна считат, че новото руско оръжие може напълно да измени световния военен баланс, пише The Daily Telegraph.

Системата е снабдена с четири крилати морски или земни балистични ракети. Комплексът не може да бъде по нищо отличен от стандартен 12-метров товарен контейнер, използван за морски превози. Благодарение на такава маскировка практически е невъзможно Club-K да бъде забелязан, докато не бъде активиран.

Руските конструктори наричат своята ракетна система „достъпно въоръжение със стратегическо предназначение”, като всеки контейнер струва около 15 млн. долара, пише „Русский обозреватель”.

Западните военни експерти са единодушни, че новото оръжие е способно да измени правилата за водене на война. Компактният контейнер може да бъде поставен на морски съд, на камион или на железопътен вагон.
Пентагонът се безпокои, че Русия открито предлага Club-K на всеки, който се намира под заплаха от САЩ. Ако го получат Иран или Венецуела, това може да дестабилизира обстановката в света.

„Тази система дава възможност за разпространение на балистични ракети в такъв мащаб, какъвто още не сме видели – счита консултантът в Пентагона Рубен Джонсън. – Благодарение на старателната маскировка не може лесно да се определи, че обектът се използва като пускова установка. Отначало край вашия бряг ще се появи безобиден търговски съд, а в следващата минута вашите военни обекти вече ще бъдат унищожени от взривове.”

Експертът от най-авторитетното списание за въоръжение Jane's Defense Weekly Робърт Хюсън коментирал новината така: „Този Club-K напълно променя играта. Заплахата е просто огромна, защото никой не може да каже колко далеч са разположени твоите ракети.”

Както пише порталът „Экономическая безопасность”, телевизионният канал MSNBC е показал рекламен клип на руска компания, в който се демонстрира как скритата в товарен контейнер ракетна система може с лекота да се разположи върху товарен автомобил, влак или морски съд, където замаскираното оръжие напълно се слива с другите контейнери. http://www.blitz.bg

ВИЖТЕ ВИДЕО ЗА "КОНТЕЙНЕРА"

 


Сходни връзки

Нов руски ракетен комплекс предизвика паника в Пентагона | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Нов руски ракетен комплекс предизвика паника в Пентагона
Автор: Anonymous да 2010-04-30 @ 12:43 EEST
Глупости! Американците пък имат "гол скенер". Няма нещо, което да поставиш в контейнер и да не го видят. Друг е въпроса, че в момента не са тренирани да поразят обект с такава големина без да изорат поле с радиус няколко километра около него. Пък и като знаем руснаците как не се продават за долари. Балансът дори да е нарушен, бързо ще се изправи.... ;-))

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди