изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:09 EEST
„Наглите” отвлекли и царя, жилят го с 50 млн. евро    
Новини Арестът на недосегаемата повече от две години банда за отвличания, станала популярна като „Наглите”, отключи зловеща история, грижливо пазена с месеци. Достоверен източник на Frognews.bg довери, че сред жертвите на бруталните бандити се оказал и висш държавник и политик. Изчезването му и платеният откуп останали почти година тайна за МВР, специалните служби и обществото. Една от най-скандалните жертви на „Наглите” се оказал не кой да е, а наследникът на Сакскобурготската династия и бивш министър-председател на България Симеон Сакскобурготски.

Страшната истина изплувала пред разследващите, след като при обиските в края на декември м.г. в една от къщите за мъчения край София, попаднали на малък червен бележник, скрит под дюшек. В него подробно бил описан план за отвличането на царя, както и мотиви , защо точно е поръчан да бъде сготвен. Според графологичните експертизи почекът съвпадъл с този на Йожи, сочен като мозък на ударната група. Топ полицаите останали поразени от прецизния финансов анализ, но по-късно разбрали, че в сметките ги консултирал доцент по икономика, известен според адвоката му като Цацата.

Йожи и консултантът му сметнали, че жълтото величество за 7 години в политическия живот на страната е успяло да гушне с далавера и протекции на властта около 450 млн. евро. Печалбите на царя, чрез принц Кирил, от врътката с външния дълг се равнявали на 20 млн. евро. От върнати гори с измислени свидетели и разни нотариални актове и други документи – 300 млн. евро, от други имоти – резиденции, къщи, парцели, вещи – 110 млн. евро, от комисионни от приватизационни сделки и други финансови операции – 18-20 млн. евро. Така в бандата за отвличания достигнали до космическата сума, която автоматически наредила Симеон на второ място, след Берлускони в класацията по богатство на европейските държавници. Това превърнало лидерът на НДСВ в най-желаната мишена на „Наглите”.

В зловещия червен бележник били отбелязани още имената на царското юпи Милен Велечев, на бившата еко министърка Долорес Арсенова, чиято семейна фирма внася на „изгодни” цени лекарства за онкоболни и на икономическия експерт на жълтите Владимир Каролев. Името му обаче било зачеркнато, а срещу него пишело – „плямпало, не става за работа”. Имало още имена и на двама социолози, но нашият източник не ги е запомнил.

Според пропял член на групата за отвличания, дал показания и пред съдия, операцията била не само на тефтер, но и перфектно осъществена. „Наглите” гепили царя посред бял ден от двора на имението му „Врана”. Симеон се любувал на разцъфналата магнолия, подарена преди почти 100 години на баба му Мария-Луиза от тогавашния премиер - генерал Рачо Петров, когато му хвърлили черен чувал на главата, а после го увили в стар килим и незабелязано от никого го изнесли извън имението и го натъпкали в микробус „Форд” с пернишка регистрация. Машината чакала на черен път, откъм страната на стария къмпинг на входа на София.

От свой човек в имението на Симеон похитителите установили, че всеки ден между 16 и 17 ч. благородникът общувал духовно с магнолията и четял на латински книга за черни магии и окултни практики, подарена на пра баба му Климентина от някакъв френски крал, който й бил роднина или любовник. Всички във „Врана” знаели, че само тогава царят е без горили и не допуска никого, защото говори с магнолията на езика на богоизбраните. Тази слабост на Сакскобурготски се оказала златният шанс за „Наглите”.

Преговорите с близките на знатната жертва те водели единствено чрез бившия финансов министър Милен Велчев, който получавал указания и искания само по мейли в интернет пощата си. За да не падне и косъм от царя, „Наглите” поискали първо никой да не разбере за изчезването му. Второ – откупът да не е кеш пари, а на лондонската борса, като титул на собственост да им бъдат джиросани акции в четири водещи компании – телекомуникационна, фармацевтична, софтуерна и музикална. Стойността на исканите ценни книжа била 50 млн. евро, а операциите по прехвърлянето на името на две офшорни компании трябвало да се извършат от царския син Кирил. Посредникът Велчев, който бандитите приемали като важен царедворец, взел да преговаря, обяснявайки, че сложните транзакции могат да станат поне за 800 дни.

„Имате само 8 дена, да не говориш на българите, не сме тъпаци, ние сме „Наглите”, отсякъл троснато Йожи.

Пропелият пред ченгетата разказал и още куп пикантни подробности от седмичния престой на Симеон в къщата за мъчения. Първоначално похитителите се държали с него като с важна клечка, спазвали етикета на обноските и само му повтаряли, че нищо лошо няма да му се случи. На втория ден му докарали лекар, който след щателен преглед ги успокоил, че тъй като политикът не пие хапчета срещу склероза, няма да помни изобщо какво му се е случило, къде и с кого е бил. За да не скучае, на третия ден му дали колода с нови карти и царят започнал страстни игри на покер с охраната Патицата. Носели му и питиета, карали го да се чувства все едно е в казино. Страстта на картоиграча така се наточила в нереализирания монарх, че започнал щедро да залага имотите си, а после и тези на роднините си в Европа. Докато се надцаквали с кенти, фулове и карета, Симеон сладкодумно разказвал мръсни вицове за политическите си ортаци – Станишев и Доган.

Най-сладък им се сторил за сауната. Царят го повтарял с изтънчен артистизъм по 10 пъти на ден: „Доган и Станишев са в сауната, знойна красавица прави френска любов на Сокола. По някое време Сергей казва:
- Ефенди, да се сменим, а?
Доган отговаря:
- Ами, сменете се де, твой ред е, момичето да почива!”

„Наглите” все го питали защо с такъв кеф разказва гнусотийката? Накрая царят признал свенливо: „Ами предния мандат аз вършех работата на Сергейчо”.

6-я ден се оказал фатален за заложника. Посредникът за откупа Милен Велчев пак почнал да шикалкави в мейловете. Баламосвал ги с часовите разлики между София и Лондон и с работното време на борсата, а това вбесило Йожи. Културиста, сочен като инквизитора на групата, получил кървава задача – да резне едно ухо на величеството и да го прати натопено в зелев разсол нишан на доня Маргарита. След разреза с бръснача обаче от царя рукнала алена кръв, а Културиста изпаднал в двивашки гняв: "Прецакани сме, измамиха ни, пуснали са ни фалшив цар, менте. Той не е благородник, кръвта му е червена, а трябваше да е синя! Щом не е благородник, няма кинти”, крещял здравенякът и размахвал ритуално бръснача.

Два часа аверите му не могли да го успокоят, а след тази случка бандата потънала в стаен гняв, че някой ги е сложил на шейната. За да не са капо, пратили интернет депеша до царската фамилия: „Освен акциите, искаме като бонус и короната”. Фамилията отговорила скромно: „Тя е от тръни”. После получили и доказателство в найлонов плик- книгата на Стефан Груев „Корона от тръни”. Но Хамстера, който бил най-начетен в групата, с няколко образования, по това време го нямало в къщата и затова партньорите му не разбрали какво пише в дебелата тухла.

На 7-я ден „Наглите” получили мейл, че желаните акции са окончателно прехвърлени на посочените офшорки. Само ден по-късно градинарят на „Врана”, бай Михал, открил царя по жълти тениска и боксерки, с лачени обувки на "Петър Ченгелов" да обикаля край магнолията. Величеството повтаряло само: „Блъфирате ме, блъфирате ме, имам каре от седмици”.

За 8-дневната липса на българския монарх фамилията му и до днес отказва да признае. Твърди, че първо бил болен, а после пътувал до Испания. Липсващото парче от ухото му пък обяснили с никнещите зъбки на малкия Симеон-Хасан и любовта към дядо му.

Най-големия мат за родните спец служби обаче дошъл, след като от Интерпол им отговорили, че собственици на двете офшорки са 17 български благотворителни организации: ”Денонощна телефонна линия. Психотерапия”,
„Култура, изкуство, деца”, „Джуниър Айчивмънт – България”, „Европейски институт”, „Ес О Ес Детски селища – България”, „Междуетническа инициатива за човешки права”, Национален ромски център „Свети Георги”, Фаел, Фондациите „Английски клуб”, „Традиция”, „Път към човека” , „Академия”, „Кардеология”, „Българи”, „Право на свободен избор”, „Свободна и демократична България”, „Институт за пазарна икономика”
.

Реално се оказало, че в това отвличане „Наглите” са действали като Робин Худ - върнали откраднатото на бедните за благотворителност. Същият театър, но с много по-малка сума – 200 бона, те разиграха със съпругата на Ангел Бончев – Камелия, която бе пусната, след като мъжът и направи дарение на фондация за лекуване на рака.

Неочакваният завършек на скандалната история обаче не пасвал на медийната стратегия на правителството и затова отвличането на Симеон било засекретено и не фигурирало в списъка с отвлечени.

Груйчо Анчев  /  http://frognews.bg
 


Сходни връзки

„Наглите” отвлекли и царя, жилят го с 50 млн. евро | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
„Наглите” отвлекли и царя, жилят го с 50 млн. евро
Автор: Anonymous да 2010-05-01 @ 20:04 EEST

-Царя!! Да бе ,да. Но за наглите им вярвам!!!!!!!!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди